Efter Joachims rædselsår: Jul med mor

Dronning Margrethe tager til Møgeltønder for at holde jul med prinsefamilien på Schackenborg Slot.

Af Nikolaj Vraa - 5. december 2020 kl. 11:54

Selv om prins Joachims blodprop har bragt den kongelige familie tættere på hinanden, så skal de ikke fejre jul sammen.

Ifølge kongehuset holder dronning Margrethe jul på Schackenborg Slot sammen med prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena, mens kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holder jul med deres børn hjemme i Frederik VIII’s palæ på Amalienborg.

Schackenborg Slot (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: Ung mor er blevet single: Julen er revet i stykker

Sidste år var de to familie samlet på Marselisborg Slot i Aarhus med undtagelse af prins Joachims to ældste sønner, der fejrede jul med deres mor, grevinde Alexandra.

Det er ikke muligt i år på grund af sundhedsmyndighedernes anbefaling om ikke at være flere end ti personer i private hjem. Hvis dronningen skulle holde juleaften med begge sine sønner og deres familier, ville de være 13 personer og dermed overskride det anbefalede maksimum.

Majestæten i stuen på Marselisborg, der gennem årtier har været rammen om den kongelige families juleaften (Foto: Alex Schutt)

LÆS OGSÅ: DR’s kæmpe scoop: Mary i TV-krig

Selv om prins Joachim har solgt Schackenborg Slot, råder han og Marie stadig over sydfløjen, og det er også her, de skal holde juleaften. Tidligere har menuen været lagt i hænderne på en kok fra Schackenborg Slotskro, men det er endnu ikke kendt, hvem der skal lave maden i år.

Hos dronning Margrethe serveres der altid risengrød inden hovedretten, gås, og som dessert er der engelsk plumcake, en tradition fra dronning Ingrids tid. Kagen henter dronning Margrethe altid selv i Fortnum & Mason i London, men det er ikke muligt i år på grund af den omfattende nedlukning i Storbritannien.

Da regentparret i 2010 fejrede jul hos Joachim og Marie, deltog også prinsessens forældre, Alain Cavallier og Françoise Grassiot. Her ses de sammen til julegudstjenesten i Møgeltønder Kirke (Foto: Jesper Kristensen/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: Henrik Qvortrup skal skilles

LÆS OGSÅ: Fra ‘MasterChef’ til ‘Den store bagedyst’: Mette har skiftet køkken