Efter Herlufsholm-skandale: Nu reagerer kronprinsparret

Kronprinsparret tager bladet fra munden.

Af Rikke Lynge - 17. juni 2022 kl. 15:07

Siden TV 2s dokumentar ’Herlufsholms Hemmeligheder’ har de danske medier forsøgt at få afklaring fra kronprinsparret om, hvorvidt deres to ældste børn fortsat skal gå på skolen.

Indtil nu har det kun være Kommunikationschef for kongehuset, Lene Balleby, der har udtalt, at der ikke er nogen ændringer i forhold til skolevalg, og at prinsesse Isabella dermed skal starte på Herlufsholm efter sommerferien, mens prins Christian fortsætter sin skolegang der, men nu tager kronprinsparret for første gang bladet fra munden.

– Som forældre står vi i denne tid over for nogle svære overvejelser om vores ældste børns skolegang. Det diskuteres mange steder – også her på vores egne sociale medier. Det gør indtryk på os.  Vi har tidligere givet udtryk for, at vi som familie er tynget af den ulykkelige situation på Herlufsholm, og at vi vil følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige. Vi vil her forsøge at dele nogle af vores tanker og sætte flere ord på de overvejelser, vi gør os som familie, udtaler kronprinsparret i et længere opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Marys flotte Kaptajn Kronprins: Stak til søs

Kronprinsesse Mary står bag antimobbe projektet ’Fri fra mobberi’, hvilket har fået mange til at anfægte valget om, at børnene skal på Herlufsholm.

– Mobning, vold og krænkelser er aldrig acceptabelt. Vi skal reagere på de smertefulde og ødelæggende hændelser ved at insistere på forandringer, der sikrer et trygt miljø for alle. Og så skal vi anerkende modet hos dem, som har delt deres voldsomme oplevelser, fortæller kronprinsparret og fortsætter:

– Samtidig er vi forældre til en søn, der er meget glad for at gå på skolen. Og en datter, som længe har glædet sig til at starte samme sted.

LÆS OGSÅ: Frederik i fuld sving: Pedal-prins

Dog har TV 2s dokumentar fået forældrene til at tvivle på skolen.

– Spørgsmålet er, om de to sider kan gå hånd i hånd; om vi som forældre kan lade vores børn gå på Herlufsholm og samtidig reagere og insistere på forandringer, som gavner alle elever på skolen. Det vil der være delte meninger om. Men for os afhænger svaret både af de undersøgelser, der er sat i gang, og af effekten af de initiativer, som skolen allerede har besluttet. Desuden vil vi kigge på skolens kommende initiativer, men også på, hvad vi som forældre kan kræve og bidrage med. Målet må være et fremtidigt Herlufsholm, hvor alle elever – uanset hvem de er – trives og kan føle sig trygge baseret på sunde værdier, udtaler parret.

LÆS OGSÅ: Så tætte er kronprinsparrets børn: Stærke sammen

Hvorvidt børnene skal gå på skolen, er ikke afgjort endnu.

– Endelig vil vi fortsætte med at tale med vores børn, vise dem tillid og lytte til deres ønsker. Deres perspektiv må nødvendigvis også tages med, når vores beslutning om deres fremtidige skolegang skal tages, fortæller parret og tilføjer:

– Som alle andre forældre ønsker vi at gøre det bedste for vores børn. Samtidig er vi bevidste om vores særlige position som Kronprinspar. Her og nu kender vi ikke alle svarene. Som familie har vi brug for mere viden for at kunne tage den rigtige beslutning for vores børn.

LÆS OGSÅ: Margrethe og Elizabeths nære forhold: Vi taler om børnene