Dronningens rørende genhør med prins Henrik: Kær stemme fra graven

Genhøret med prins Henriks stemme gjorde dronningen både glad og rørt.

Af Nikolaj Vraa - 24. juli 2022 kl. 11:55

Selvom hun var forberedt på at genhøre optagelsen, hvor prins Henrik læser et digt op, mens to dansere fortolker ordene, så var det alligevel en stærk oplevelse for dronning Margrethe, 82.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes oldefar blev afpresset

Digtet, som prins Henrik skrev til hende i 2000, blev i 2013 i samarbejde med Verdensballetten tilført koreografi og musik.

Resultatet, balletten Côte a Côte (Side om side, red.), så regentparret sammen ved en forestilling på Møllerup Gods i 2014.

Dronning Margrethe blev ledsaget til sin plads af Verdensballettens stifter og leder, Jens Christian Wandt. Han bar mindesmedaljer for dronning Ingrid og prins Henrik, som majestæten tidligere har givet ham. (Foto: Henrik R. Petersen)

Da de i 2017 efter nogle tilretninger skulle se det sammen igen, var prins Henrik desværre blevet syg og indlagt i Skejby. Og året efter gik han bort.

LÆS OGSÅ: Marselisborg Slot bliver renoveret for 40 millioner

Efter mange opfordringer er balletten nu tilbage på repertoiret, så da majestæten forrige lørdag gæstede Verdensballetten på Sostrup Slot på Norddjurs, kunne hun nyde sin afdøde mands stemme og den rørende ballet, hvor to elskende tager afsked.

Solen gik ned efter første akt, så dronningen fik et tæppe, der kunne holde hende varm. Efter at have foldet det et par gange, kunne hun tage det om sig og sætte sig igen. (Foto: Henrik R. Petersen)

Dronning Margrethe modtog også en særlig gave i anledning af sit 50- års regeringsjubilæum.

En pas de deux (danseduet), kreeret af Tobias Praetorius, der også stod bag ”Palæerne danser” på Amalienborg i foråret.

Efter forestillingen takkede dronningen hele holdet for den store oplevelse. (Foto: Henrik R. Petersen)