Dronningen stråler på nyt gallaportræt: Stærk i en svær tid - Her & Nu

Dronningen stråler på nyt gallaportræt: Stærk i en svær tid

På dronningens nye gallaportræt, som er taget i forbindelse med 80-års fødselsdagen, udstråler majestæten med et værdigt smil den samme store ro, som hun i forårets historiske tv-taler formidlede til danskerne.

Af Nikolaj Vraa - 3. oktober 2020 kl. 11:52

Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke. Det er som om, hele dronning Margrethes valgsprog kommer til udtryk i det nye gallaportræt, fotograf Per Morten Abrahamsen har taget af hende i forbindelse med 80-års fødselsdagen.

På billedet, der er taget i Kuppelsalen på Fredensborg Slot mandag den 15. juni, hvor den store nedlukning stadig prægede hele samfundet og gjorde, at hun måtte isolere sig på Fredensborg Slot, udstråler majestæten med et værdigt smil den samme store ro, som hun i forårets historiske tv-taler formidlede til danskerne i den svære tid.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager om sin partner: Hun var den eneste, jeg ikke kunne forstå

(Foto: Per Morten Abrahamsen)

På billedet er dronningen iført den himmelblå velourkjole, der ellers skulle have haft sin debut til 80-års fødselsdagsmiddagen i april. Akkurat som utallige familiefester over hele landet måtte den desværre aflyses på grund af den farlige Covid-19 situation. Men fejret blev hun. Med sine egne ord fik hun en uforglemmelig fødselsdag, hvor hele Danmark – med afstand – samlede sig om hende på den store dag.

Indfattet i en nydesignet ramme af dansk eg med kongekronen øverst, vil portrættet i øvrigt fremover kunne ses ophængt i blandt andet statslige institutioner, herunder ambassader og konsulater samt på danske fartøjer.

LÆS OGSÅ: Landmand Claus droppede Ea: Hun var latterlig

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager skjuler sin spilafhængighed for kæresten