Dronningen støtter Felix i krise: Flytter ind hos farmor

Dronningens to ældste børnebørn har uden tvivl en særlig plads i deres farmors hjerte.

Af Nikolaj Vraa - 9. oktober 2021 kl. 11:55

Selvom prins Felix var fast besluttet på at gennemføre uddannelsen på Hærens Løjtnantsuddannelse, afbrød han den i sidste torsdags efter blot to måneder.

– Prinsens bevæggrunde betragtes som private, og Kongehuset ønsker ikke at kommentere beslutningen yderligere, meddelte kommunikationschef Lene Balleby.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Jeg er ved at dø

Ifølge en udmelding fra grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, er årsagen dog meget lig den, der lå til grund for, at Felix’ storebror, prins Nikolai, for tre år siden droppede sin uddannelse i forsvaret. Nikolai var glad for sine nye kammerater på kasernen i Varde, men følte ikke, han var på rette hylde.

LÆS OGSÅ: Frygter for dronningen: Pas på, Margrethe

– Det ligger simpelthen ikke til ham, og derfor har han besluttet sig for at stoppe nu. Nu skal prinsen stille og roligt finde ud af, hvad han så skal lave, sagde von Wildenrath Løvgreen om prins Felix til B.T.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se Kronprins Frederik efter Royal Run.

Fra Gardehusarkasernen i Slagelse er prins Felix nu flyttet ind i en lejlighed bag Det Gule Palæ ved Amalienborg. Her har dronning Margrethe stillet en lejlighed til rådighed for den 19-årige prins. I øvrigt samme lejlighed som hans storebror, prins Nikolai, boede i, indtil han købte sin egen.

Da prins Nikolai i 2019 skulle påbegynde sin militære uddannelse, var dronning Margrethe meget stolt.

LÆS OGSÅ: Mary bekymret for de unge: De har det svært

– Det gjorde hans far glad, og det gør også mig glad. Jeg har jo set, hvor godt det har været for mine to drenge, sagde dronningen dengang.

Hun har dog, ligesom prinsernes far, prins Joachim, måttet indse, at det ikke var godt alligevel. Prins Joachim indrømmede, at han havde skubbet for meget på for, at prins Nikolai skulle tage en militær uddannelse. Han måtte indse, at det ikke var et personligt nederlag for hverken ham eller Nikolai, ligesom det ikke er et nederlag for Felix nu.

LÆS OGSÅ: Joachims nødråb til Frederik: Frygter for Isabella

– Vi lever jo i en anden tid. Her var en situation, hvor det ikke gav mening, at han fortsatte. Når det nu er sådan, og når jeg nu har overpacet, så skal der ikke ske ham uret, sagde prins Joachim til Billed-Bladet.