Dronningen har fået corona: Alle planer er aflyst

Dronning Margrethe er testet positiv med corona.

Af Caroline Grønne Wigdal og Nikolaj Vraa - 9. februar 2022 kl. 11:17

Dronning Margrethe blev tirsdag aften testet positiv for COVID-19, men udviser kun milde symptomer.

Artiklen fortsættes under videoen, hvor kronprinsfamilien ankommer til TV 2-fejring af Mary

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjernes store beslutning: Det er slut

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

– Hendes Majestæt Dronningen blev i går aftes, tirsdag den 8. februar 2022, testet positiv for COVID 19. Dronningen udviser kun milde symptomer og opholder sig nu i Christian IX’s Palæ på Amalienborg, meddeler kommunikationschef Lene Balleby.

LÆS OGSÅ: WOW! ‘Årgang 0’-stjerne er blevet gift

Det betyder desværre, at majestætens ferieplaner er aflyst. HER&NU kunne allerede for to uger siden afsløre, at den 81-årige dronning havde planer om at besøge venner i Norge i vinterferien – en tradition, der har været afbrudt siden 2020.

– Dronningens planlagte vinterferie i Norge, der skulle være påbegyndt i dag, aflyses. Kongehuset følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, slutter Lene Balleby.

Dronning Margrethe var tirsdag eftermiddag i Helsingør for at åbne udstillingen “Dannebrog 90 år” på Museet for Søfart. Her var der intet at mærke på majestæten, der blot få timer senere blev testet positiv for Covid-19. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Dronning Margrethe blev som en af de første vaccineret mod Covid-19 i januar 2021 og fik i november en tredje dosis, det såkaldte booster shot.

I december 2020 blev prins Christian som den første i den kongelige familie ramt af Covid-19, og for blot to måneder siden måtte kronprinsesse Mary isolere sig i Frederik 8.s Palæ på Amalienborg efter også at være blevet ramt.

HER&NU ønsker god bedring!

SE BILLEDET: Kylie viser nyfødt baby frem