Dronning Margrethes tradition: Maler påskeæg

Den kongelige familie har i mere end 50 år haft tradition for at male æg i påsken.

Af Nikolaj Vraa - 4. april 2021 kl. 11:58

I fredags tog dronning Margrethe hul på sin 10 dage lange påskeferie på Marselisborg Slot. Sidste år måtte hun ligesom mange andre danskere aflyse ferien på grund af Covid-19 krisen, men i år kan majestæten igen tilbringe helligdagene i Aarhus.

Det er dog endnu uvist, om hun får besøg af sine gode norske venner, Eleonore og Valentin Sibbern, som hun ellers plejer at tilbringe påsken sammen med, og som altid ledsager hende til påskehøjmessen i Aarhus Domkirke. Til gengæld skal hun uden tvivl male påskeæg, som den kongelige familie har haft tradition for i over 50 år.

– Familien har malet påskeæg, faktisk lige siden vi holdt påske herovre for første gang, min mand og jeg. Og jeg blev ved. Jeg gør det faktisk stadig. Jeg gjorde det sidste år også, fordi jeg synes, det er hyggeligt at male påskeæg, fortalte hun i 2018 i en video fra kongehuset.

LÆS OGSÅ: Mary i kamp for klimaet: Vi må blive klogere

I 2018 delte kongehuset et herligt videoklip, hvor man både så dronningen puste æg og male dem (Foto: Kongehuset)

På tirsdag tager dronning Margrethe igen ophold på Fredensborg Slot. Her skal hun også fejre sin 81-års fødselsdag den 16. april, og ligesom sidste år vil det foregå privat.

– Majestæten og den kongelige familie vil således heller ikke i år komme ud på balkonen under vagtskiftet på Amalienborg klokken 12.00. I stedet fejrer dronningen dagen privat på Fredensborg Slot, meddeler kongehuset.

LÆS OGSÅ: Dronningen hædrede garder: Tak for indsatsen

LÆS OGSÅ: Derfor stråler Joachim: Hun gør ham lækker