Dronning Margrethe overraskede i Holmens kirke

Søndag dukkede majestæten op til provstens sidste gudstjeneste.

Af Nikolaj Vraa - 24. februar 2021 kl. 10:42

Dronning Margrethes officielle kalender har været tom siden starten af januar, men privat har den 80-årige majestæt stadig masser på programmet.

I søndags dukkede hun således op i Holmens Kirke til provst Ejgil Bank Olesens sidste gudstjeneste. Holmens provst, der også er orlogsprovst i Søværnet, går 1. marts på pension efter mere end 35 års virke. Det skulle have været hans afskedsgudstjeneste, men den er af hensyn til coronaen udsat til en senere lejlighed.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe modtog hilsner: Ensom majestæt

Dronningen, der kom med sin egen salmebog, havde også mulighed for at synge med fordi hun er vaccineret. Ellers er det kun koret der på grund Covid-19 restriktionerne må synge under den kirkelige handling.

Ved søndagens gudstjenste var det “Den mørke nat forgangen er”, “Dybt fornedres skal enhver”, “Hil dig, Frelser og Forsoner” samt “Du ved det nok, mit hjerte” der var på programmet.

Altergangen var på grund af restriktionerne også anderledes. Her kom provsten – iført visir – hen til dronningen og de andre, der ønskede nadveren.

Holmens kirke har stor betydning for dronning Margrethe. Her er både hun og kronprins Frederik døbt, og her sagde hun ja til prins Henrik i 1967.

LÆS OGSÅ: Frederik løbeklar: Træner med tvillingerne

Efter gudstjenesten fulgte Ejgil Bank Olesen dronningen ud af kirken, og de talte kort sammen inden hun kørte.

Provst Ejgil Bank Olesen sammen med prinsesse Eleonore-Christine og Bodil Cath efter mindegudstjenesten for prins Waldemar. (Foto: Michael Stub)