Dronning Margrethe nyder ferien i Gråsten: Tiltrængt sommer

Dronningen er glad for at være tilbage i det sønderjyske for at holde ferie på Gråsten Slot.

Af Nikolaj Vraa - 4. juli 2021 kl. 11:58

Dronning Margrethe blev så begejstret over at være tilbage i Sønderjylland, at hun tog ordet ved modtagelsen på torvet i Gråsten. Her udtrykte hun sin store taknemmelighed.

– Det er en stor glæde at være tilbage. Jeg glæder mig til disse dage, jeg skal have på Gråsten, men jeg ser også tilbage på for 10 dage siden, da jeg var her senest. Ikke i Gråsten ganske vist, men i Sønderjylland. Det var en enestående oplevelse, der gik i hjertet, sagde dronningen, der i forrige uge endelig kunne markere 100-året for Genforeningen.

LÆS OGSÅ: Mary og Frederik dybt rørt: Kæmpe chok

For anden gang på 10 dage ankom kongeskibet til Sønderborg og lagde til ved Slotskajen (Foto: Niels Henrik Dam)

De værnepligtige blev inspiceret på dækket, inden dronningen gik i land (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: WOW: Er vinderen afsløret?

Den store folkefest, der skulle have varet i fire dage, blev sidste år aflyst på grund af pandemien. Da den endelig kunne gennemføres i år, var det blevet skåret ned til blot en enkelt dag med besøg ved den gamle grænse i Frederikshøj samt i Haderslev, Dybbøl og Sønderborg.

Men nu er majestæten tilbage i det sønderjyske for at holde ferie på Gråsten Slot, og hun lagde ikke skjul på, at det er noget, hun glæder sig til efter den lange nedlukning.

– Jeg ønsker alle en rigtig god sommer. Vi trænger alle til en god sommer i år, sagde hun til store klapsalver fra de mange, der var mødt frem for at sige velkommen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Prins Felix er blevet student

Smilende hilste majestæten på plejehjemsbeboerne, der med blomster var kommet for at byde hende velkommen (Foto: Niels Henrik Dam)

Den hjertelige modtagelse i Sønderborg og Gråsten gjorde dronningen meget glad (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: Mary på børnehospice: Et herligt møde

LÆS OGSÅ: Dronningen mindedes prins Henrik: Det går lige i hjertet