Dronning Margrethe modtog hilsner: Ensom majestæt

Den sædvanlige nytårstaffel og nytårskur var aflyst, så dronning Margrethe modtog nytårshilsner på skrift.

Af Nikolaj Vraa - 16. januar 2021 kl. 15:51

Det festlige nytårstaffel for regeringen, landets øverste embedsmænd og hoffets ledelse måtte i år aflyses sammen med de efterfølgende kure på grund af Covid-19.

Ved nytårstaflet er det tradition, at dronningen er vært i Christian VII’s Palæ og sammen med kronprinsesse Mary og prinsesse Marie nejer for gæsterne når de træder ind i Riddersalen i Christian VII’s Palæ – men smittetrykket steg voldsomt i december, og Danmark måtte ud i en ny nedlukning.

LÆS OGSÅ: Ekspert om prins Henrik: Danskerne vidste ikke, hvad han var for et menneske

I stedet modtog dronning Margrethe sidste mandag hofmarskal Michael Ehrenreich og kabinetssekretær Henning Fode ved et lille arrangement i Riddersalen i Christian IX’s Palæ, der er hendes residenspalæ.

Her holdt hofmarskallen tale for majestæten på vegne af hoffet. Efterfølgende overrakte kabinetssekretæren skriftlige nytårshilsener til dronningen fra statsministeren, folketingets formand samt en række af landets øverste embedsmænd og doyenen (ambassadøren med højest anciennitet, red.) for det diplomatiske korps.

Hofmarskal Michael Ehrenreich holdt på behørig afstand tale for dronningen. Mikrofonen skyldtes ikke afstanden i den næsten tomme riddersal, men talen skulle optages, så hoffets ansatte bagefter kunne høre den (Foto: Kongehuset)

LÆS OGSÅ: Familiestrid i kongehuset: Historisk kamp om tronen