Dronning Margrethe hyldet på sin fødselsdag

En lang række danskere var mødt op for at hylde Dronningen, der i dag fylder 78 år.

Af Jonas Sand - 16. april 2018 kl. 15:16

Da dronning Margrethe tidligere i dag trådte ud på balkonen på Amalienborg, blev hun mødt af flag og jubelråb fra de mange danskere, der var mødt op for at hylde den danske regent, der i dag kan fejre sin 78. fødselsdag.
Det er Dronningens første fødselsdag, siden hun tidligere i år mistede sin mand, prins Henrik, der gik bort midt i februar. Derfor var det naturligvis også uden ham ved sin side, da dronning Margrethe trådte ud på balkonen for at lade sig hylde.
Også kronprins Frederik manglede på balkonen. Ifølge Ekstra Bladet er han i disse dage på privat ophold i Grønland, og derfor var han heller ikke ved sin mors side. Dronning Margrethe var dog langt fra alene.
Både prinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og alle Dronningens børnebørn var ved hendes side på balkonen, da hun modtog folkets hyldest, og til den efterfølgende fødselsdagsfrokost.
LÆS OGSÅ: Ny rolle til Kronprinsessen: Mary afløser Alex
LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag

Mange folk var mødt frem for at hylde Dronning Margrethe på Amalienborg Slotsplads i København. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)


LÆS OGSÅ: Sådan kommer Dronningen gennem sorgen
LÆS OGSÅ: Loyal kronprinsesse Mary står ved sin skandale-veninde