DR-vært indlagt i isolation: Man er drønbange

Hun blev ramt af en tropesygdom under ‘Sporløs’-optagelser i Thailand og var sygemeldt i tre måneder.

Af Ritzau - 15. august 2017 kl. 7:25
Under optagelserne til det næstsidste program i den nye sæson af ‘Sporløs’ blev programmets vært, Ditte Haue, ramt af en sjælden tropebakterie i Thailand.
Tv-værten begyndte at få det dårligt, mens holdet var afsted. I begyndelsen skød Ditte Haue det hen og troede, at utilpasheden skyldtes søvnmangel, jetlag eller de høje temperaturer.
– Jeg kunne mærke, at jeg blev lidt mere afkræftet og træt og havde svært ved at fokusere, men jeg kæmpede mig igennem, for jeg troede, det måske bare var almindeligt ubehag, fortæller hun til Ritzau Fokus.
LÆS OGSÅ: Prins Henrik indlagt igen
“Man er drønbange”
Men da Ditte Haue kom hjem til Danmark igen, blev symptomerne forværret, og da hun et par dage efter også fik meget høj feber, kontaktede hun skadestuen, som straks ville tilse tv-værten.

Ditte Haue kan inden længe opleves på skærmen i en ny omgang ‘Sportløs’. (Foto: DR/Agnete Schlichtkrull)


Ditte Haue var så svimmel, at hun dårligt kunne gå, og hun blev straks indlagt i isolation med meget høje infektionstal og meget lavt blodtryk.
– Man er drønbange for, hvad det er, man har fået med hjem, også fordi man kan se, at tallene går i de forkerte retninger, fortæller Ditte Haue videre.
Efter en lille uge fik hun det bedre, så hun kunne komme hjem. Men hun følte sig stadig ikke helt frisk, og da symptomerne kort tid efter blev forværret igen, blev tv-værten atter indlagt. Lægerne gav hende en ny antibiotikabehandling i frygt for, at bakterien var blevet resistent.
Hver gang hun enten skulle behandles eller fik besøg, skulle folk have dragter og handsker på – både for at beskytte hendes pårørende mod bakterien, som lægerne mente var menneskeoverført, men også for at beskytte den svækkede tv-vært mod andre sygdomme.
LÆS OGSÅ: DR: Derfor lukker vi ‘X Factor’
Enormt mærket
Det var først efter anden indlæggelse, at bakterien blev slået ned, men Ditte Haue var i lang tid enormt mærket af sygdommen.
– Jeg har aldrig prøvet at være så dårlig før i hele mit liv. Jeg har aldrig prøvet at være så udmattet, så træt og så drænet i hele mit liv, siger hun og fortsætter:
– Der var ikke overskud til noget som helst. Kun til at sove, døse rundt og prøve at få spist, for jeg havde også tabt mig meget.
Bakterien havde givet så meget betændelse i Haues krop, at hun var sygemeldt i tre måneder.
STORT GALLERI: Bag kameraet på ‘Kender du typen’
Tilbage på job
I dag er sygdommen væk, og tv-værten er tilbage og klar til at færdiggøre de sidste optagelser, som blev udskudt grundet sygdomsforløbet.
– Når man har den type job, hvor man er ude i felten, må man tage med, at der er en risiko for at blive syg. Det har jeg selvfølgelig overvejet igen i forhold til at tage en ny sæson, siger Ditte Haue og fortsætter:
– Men jeg synes, at de oplevelser, man får, og det ‘Sporløs’ giver mig, opvejer risikoen.
Lægerne ved stadig ikke, hvilken bakterie der havde indtaget Ditte Haues krop.
– Jeg er endnu ikke lige så frisk, som jeg plejer at være, men jeg er begyndt at dyrke yoga og løbe lidt igen. Og jeg er begyndt at kunne bevæge mig, uden at jeg skal sove til middag hver dag. Det føles faktisk rimeligt normalt i kroppen igen, så er det rart, siger tv-værtinden.
Den nye sæson af ‘Sporløs’ starter på DR1 mandag aften klokken 20.00.
LÆS OGSÅ: Amalies onkel: Sådan er hun som mor
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.