DR præsenterer ny julekalender

DRs nye familiejulekalender byder på både venskaber, kærlighed og magi i hele december måned.

Af Rikke Lynge - 4. november 2020 kl. 16:55

Julefeber’ er titlen på årets julekalender på DR1 om 13-årige Bjørn, hvis allerstørste ønske er at være som alle andre. Men Bjørns krop driller. Er det pubertet, eller er der i virkeligheden helt andre kræfter på spil?

Bjørn (Silas Cornelius Van) bor med sin juleglade far (Joachim Fjelstrup) og lillesøster Gro (Selma Sol í Dali) i Urbanplanen på Amager, men far skylder penge og låner i ren desperation deres lejlighed ud til den skumle fyr, Slikpinden. I al hemmelighed flytter den lille familie ind på fars arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor far arbejder i kantinen.

far (Joachim Fjelstrup), Bjørn (Silas Cornelius Van) og lillesøster Gro (Selma Sol í Dali) (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: Har fået svar på coronatest

Far er sikker på, at julen nok skal blive et hit, og at de snart vil komme hjem igen. Men det er loftet over Gamle Scene, der bliver deres hjem det meste af december måned. Her spirer venskab og kærlighed i takt med, at magien tager over. I kulissen lurer både hjælpere og modstandere, og juleeventyret får ekstra fart med blandt andre mormor spillet af Bodil Jørgensen,

Bodil Jørgensen (Foto: Bo Nymann)

Balletpigen Frede spillet af Maria Szigethy

Maria Szigethy (Foto: Bo Nymann)

og teatrets balletmester spillet af Peter Frödin.

Peter Frödin (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerner afsløret: Tog hjem sammen

Som noget nyt rammer julefeberen også DR Ultra, der hver dag den 1.-24. december sender talkshow med vært Jannik Schow. Sammen med forskellige gæster tager han fat i at afsløre alle hemmelighederne omkring ‘Julefeber’, så børn og barnlige sjæle kan dykke dybere ned i tilblivelsen af serien, historien og dens karakterer.

‘Julefeber’ kan opleves fra den 1. december på DR1 og på DRTV, hvor dagens afsnit vises fra morgenstunden.

LÆS OGSÅ: Anders og Torben fylder rundt: Drømmer om dobbeltbryllup

LÆS OGSÅ: Ifølge Umut: Dette ‘Vild med dans’-par bliver kærester