DR-legendens hustru: Jeg passer godt på ham

Det er ikke længe siden, at den legendariske DR-vært rundede 90 år.

Af Kenth G. Madsen - 13. august 2022 kl. 9:55

Da Gregers Dirckinck-Holmfeld d. 4 august rundede de 90, foregik det på gyngende grund, nemlig på Oslobåden, hvor han sammen med sin smukke kone, 73-årige Grethe, havde planer om at poppe og skåle i en flaske champagne i anledning af den runde dag.

UHH! Her er ‘Paradise’-deltagernes dækhistorier

Artiklen fortsætter under videoen med Sarah Grünewald på Smukfest..

– Vi skal fejre min fødselsdag på færgen, så på Munchmuseet og så hjem igen, fortalte Gregers til HER&NU et par dage før den store dag. Den tidligere tv-vært har tre børn og hustruen ét barn. De har glæde af i alt otte børnebørn og holder fanen og humøret højt i lejligheden i Holte.

LÆS OGSÅ: Surprise ved Silas’ bryllup: Se hvem der kom

– Jeg passer godt på ham, siger Grethe, der blev gift med Gregers tilbage i ’87. Og på parrets kobberbryllupsdag blev de ovenikøbet gift igen ved et romantisk kirkebryllup.

Artiklen fortsætter under billederne…

I 1999 på kobberbryllupsdagen blev Grethe og Gregers gift igen ved et romantisk kirkebryllup. (Foto: Ole Buntzen/Ritzau Scanpix)

Gregers ved pianoet i stuen med slægtsanerne på væggen. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Den mangeårige kulturanmelder var i 80’erne Danmarks mest kendte DR-vært. Først i DR’s ‘Lørdagskanalen’ med værtsmakkeren Hans-Georg Møller (Gorm), 79, og herefter i den succesfulde portrætserie ‘Her er dit liv’, hvor han nåede at være vært på 27 programmer.

LÆS OGSÅ: Her er den nye ‘Vild med dans’-vært 

I 1995 forlod han DR og har siden fungeret som mangeårig bog-, teater-, film-, musikanmelder samt kronikør og forfatter. Hvor han tidligere foldede sig ud i forskellige trykte medier, fortsætter han derudad på sin hjemmeside, så hjernen på den måde holdes i skarpe omdrejninger. Men bentøjet spadserer til gengæld ikke så kvikt af sted længere.

LÆS OGSÅ: Olivia Newton-John er død

– Jeg er blevet så gammel, at jeg må gå med stok, så jeg kommer ikke så tit i teatret længere. Det er blevet lidt for besværligt, for jeg går langsomt, erkender Gregers, der ellers føler sig i fin form.

– Jeg fungerer bedst på nettet i øjeblikket, så jeg fortsætter, siger han med et smil og skåler med Grethe i champagne. For livet skal fejres hver dag.

– Venstrehåndsstokken her har jeg arvet fra Operaens arkitekt Henning Larsen, siger Gregers fra arbejdsværelset. (Foto: Klaus Bo Christensen)