Dommer melder ud: Der skal ingen halve hjerter i finalen

Af Caroline Grønne Wigdal - 2. marts 2021 kl. 11:41

Det er vist ingen hemmelighed, at man som coach for den unge kategori står i en god position i forhold til at vinde hele konkurrencen.

Det indrømmer 35-årige Oh Land også selv.

LÆS OGSÅ: Amalie: Der skulle jo ikke være et barn igen allerede

Men selvom målet er at vinde ‘X Factor’ 2021, så skal det ikke være en sejr for enhver pris. Det handler ikke bare om, at Lucca, Nikoline eller Solveig skal have en pokal med hjem.

– De skal også vinde med sig selv og have sig selv med hele vejen. Der skal ikke står nogle halve hjerter i finalen. Det gælder først og fremmest om at få en kæmpe oplevelse og en masse lærdom med sig, siger hun.

LÆS OGSÅ: Berørt Oh Land: Havde glædet mig til at lære ham at kende

For ‘X Factor’-dommeren er den unge kategori drømmekategorien.

– Man får så meget uprøvet, råt talent. Det kan noget helt særligt, når folk ikke har været ude og prøve alt muligt – som at spille i et band eller udgive en single, der ikke blev til noget. Her er ikke en masse oplevelser, som man på en eller anden måde skal rette op på. Man skal simpelthen bare skabe noget på helt spejlblankt kanvas, forklarer hun.

Nikoline, Solveig, Oh Land og Lucca. (Foto: Lasse Lagoni/TV2)

LÆS OGSÅ: Deltager ønskede anden dommer: Har en speciel kærlighed for Blachman

Selvom Oh Land i år har den eftertragtede unge kategori, så mærker hun også et pres.

– Jeg går også helt klart ind til det med ærefrygt. Fordi der er så meget på spil – sejren er på spil. Jeg ønsker mig så meget for de her tre piger, at de står der helt til sidst. Jeg ønsker så meget, at de får den finaleplads og mere til, siger hun.

LÆS OGSÅ: Skifter navn efter kritik i ‘Løvens hule’

Læs mere om