Hannah Melissa og René er blevet dømt skyldige i vold

Nu er dommen faldet, Hannah Melissa og René Bæk dømmes både skyldige og uskyldige, se hele dommen her.

De unge mødre
Af Jonas Sand og Louise Vilsbøl - 25. maj 2016 kl. 16:15

I retssagen, hvor Hannah Melissa Ginic og René Bæk stod tiltalt for vold, frihedsberøvelse, trusler og vidnetrusler, er der nu faldet dom.
Anklageren mente, at parret var utroværdige og holdt på, at skulle kendes skyldige, og René skulle have 8-10 måneders ubetinget fængsel, mens Hannah Melissa, som også var sigtet for vold i gentagelsestilfælde på grund af sin tidligere voldsdom, skulle have 10-12 måneders ubetinget fængsel.
René erklærede sig uskyldig, og hans forsvarer Kaare Kristensen afviste alle tiltaler og forsøgte at så tvivl om offeret Jeanettes forklaring, som han mente var usammenhængende. Han mente i øvrigt kun, at dommen skulle være betinget, hvis der skulle falde dom. Her slog han på, at René tidligere er ustraffet samt hensynet til børnene.
Hannah Melissa erklærede sig delvist skyldig i punkt 1 om vold, idet hun sparkede Jeanette. Hendes forsvarer Karoline Døssing Normann brugte graviditeten som en undskyldning for, at Hannah Melissa måske ikke tænkte klart. Hun såede tvivl om Jeanettes forklaring og påpegede, at Hannah Melissa allerede var blevet straffet med sin varetægtsfængsling, hvor hun blandt andet har været til scanning alene.
LÆS OGSÅ: Advokat: Hannah Melissas børn bliver IKKE tvangsfjernet
Her er dommen: Både skyldige og uskyldige
Men dommeren Laila Nitsche og hendes to dommer-kollegaer var klare i spyttet, da de klokken 16.11 kom tilbage efter at have voteret i en time og et kvarter. Hannah Melissa og René blev kendt skyldige i punkt 1 og uskyldige i de øvrige punkter.
René Bæk er blevet idømt fire måneders ubetinget fængsel, og Hannah Melissa fik fem måneders ubetinget fængsel. Derudover skal de betale en erstatning på 99 kroner for Jeanettes bukser.
Dommerne fortalte, at de især lagde vægt på Jeanettes forklaring i punkt 1. De syntes, at hun virkede troværdig, selvom hun ikke helt kunne huske tidspunkterne – beviserne pegede desuden på, at hun talte sandt.
LÆS OGSÅ: Voldsdom vil koste ‘De unge mødre’-deltageren jobbet
Dommerne mente ikke, at der kunne domfældes for frihedsberøvelse, da anklagemyndigheden ikke havde bevist, at det var umuligt for Jeanette at komme ud af bilen.
I forhold til punkt tre mente dommerne ikke, at det var bevist, at Jeanette ville ringe til politiet. De mente heller ikke, at det, at René havde taget telefonen, var det samme som trusler.
I punkt fire kom tvivlen René og Hannah Melissa til gode. Dommerne mente ikke, at det var blevet bevist, at det var på truende vis, at de havde skrevet til Jeanettes bror, Nick.
LÆS OGSÅ: Det store overblik: Alt om Hannah Melissa sagen
René fik desuden lov til at beholde sit job og sin virksomhed. Dommerne valgte ikke at fratage ham retten til at drive vagtvirksomhed, da det er hans første straf, og da episoden ikke har direkte relation til hans virke som vagt.
På grund af tiden, som de allerede havde siddet varetægtsfængslet, betød dommen, at både Hannah Melissa og René var frie efter dagens retsmøde.
René accepterede dommen, mens Hannah Melissa udbedte sig betænkningstid. Hun virkede dog glad og krammede sin advokat, da dommen var blevet læst op. Hannah Melissa og René forlod retsbygningen arm i arm.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissas advokat efter voldsdom: Det var en ønske-dom
LÆS OGSÅ: Lundins advokat skal forsvare Hannah Melissa
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa tager skylden: René vil bare beskytte mig
LÆS OGSÅ: LIVE: Følg hele retssagen mod Hannah Melissa og René her
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.