'Dolph' springer ud som rapper: Lad mig bryde ud af min bås - Her & Nu

'Dolph' springer ud som rapper: Lad mig bryde ud af min bås

James Schmidt sætter pris på tiden som den blå flodhest, men han vil gerne nu tages seriøst med sin musik.

Af Nikolaj Vraa - 22. marts 2020 kl. 13:58
Som 46-årig har Jonas Schmidt endelig fundet modet til at udgive den musik, han brænder for. Under kunstnernavnet Jinxt gør skuespilleren op med den karriere som sjov mand, der blev grundlagt med satireserien  ‘P.I.S. – Politiets Indsatsstyrke’ og cementeret som flodhesten i ‘Dolph & Wulff’.
På nummeret ‘Genfødt’, der udkom i februar, bryder han det tabu, at det er for sent at skifte spor, når man er midt i livet.
LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Big Brother’-deltagere uvidende om corona-epidemi
– Mange tror måske, at det her er en ny karakter, og det hele er for sjov. Men nej, det er ikke for sjov. Det er sjovt, men ikke for sjov, at jeg laver det. Jeg har sagt nej til et par sjove roller op til det her, fordi det er rart at kunne fokusere, fortæller han og fortsætter:
– Det er også første gang, jeg går ud med noget, der er mit eget. Jeg er ikke ansat som skuespiller eller hyret ind til at hjælpe med en opgave. Men jeg synes, det er fedt at skulle stå på mål for noget, der er mit eget, fortæller Jonas, der har lavet musikken sammen med sin barndomsven Ole Krogsted, der producerer musik under navnet Stormann.
LÆS OGSÅ: Corona-bekymret Blachman: Mine forældre er gamle

Træt af at blive trådt på

I næste uge er de klar med den næste single, ‘Dekadent’, der ligesom ‘Genfødt’ har en flot produceret musikvideo på YouTube. Hvis man kan se bort fra den fasttømrede opfattelse af Jonas Schmidt, så kan man i teksterne høre, at han har noget på hjerte’
– Mit talent er blevet misbrugt af lorte tv. Jeg er træt af at blive trådt på. Det var ikke det, jeg ville opnå. Nu er det ikke nogen fucking flodhest, som jeg spiller. Nu er det mig og mig selv det eneste, der gælder, lyder det i ‘Genfødt’.
LÆS OGSÅ: Kort efter utroskab: Bendtner planlægger bryllupsrejse

Hvad vil han med det?

Selv om teksterne er fyldt med meget hårde ord til den underholdningsindustri, han arbejder i, så anbefaler Jonas, at man tager det hele med et gran salt.
– Jeg bruger meget ironi. Både i min humor og min måde at være på. Men når man hører det, må man gerne tænke over, hvad Jonas Schmidt egentlig vil med det. “Hvad fanden sker der? Er han ved at brænde alle broer?” For det gør jeg jo nok lidt i ‘Genfødt’. Men hvis jeg var kunstner og lavede en blender med en guldfisk i, så er det jo mig, der er guldfisken.
– Jeg kan godt risikere, at TV2 ikke vil lave mere med mig, hvis de ikke bryder sig om nummeret, hvor jeg i teksten siger, at jeg har kastet perler for svin. Det håber jeg selvfølgelig ikke. Jeg håber, at folk synes, det er fedt, at jeg viser, at jeg også kan noget andet, forklarer Jonas, der dog hurtigt understreger, at han er stolt af alt det, som han har lavet hidtil.
LÆS OGSÅ: Gunnvør om ophedet diskussion med Amalie: Ja, jeg er stædig

Slut med den blå flodhest

– Jeg bliver tit spurgt, om der kommer noget nyt ‘Dolph’. Især i Jylland. Jeg er absolut ikke ked af den blå flodhest. Men den har haft sin tid, og den har gjort, at jeg er blevet sat i bås. Det er sket for mange andre før mig, for hvis man i Danmark fylder en karakter ud, så bliver man bare den. Det er enormt svært at bryde ud af, siger James Schmidt og understreger, at han på ingen måde er bitter.
– Jeg synes, det er en virkelig sjov karakter, som kan næsten alt, men lige nu brænder jeg virkelig for min musik. Jeg håber, at jeg kan få lov at bryde ud af den bås, jeg er blevet sat i, og at min musik får en chance, for jeg brænder virkelig for det.
LÆS OGSÅ: Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte