Ditte Ylva Olsen om sit livs traume: Det blev en gave

Skuespiller og ‘Vild med dans’-stjerne Ditte Ylva Olsen deler sit livs traume.

Af Rikke Lynge - 19. juli 2021 kl. 11:05

Skuespiller Ditte Ylva Olsen, der blandt andet har medvirket i ‘Vild med dans’ i 2014 med danser Morten Kjeldgaard, åbner op om sit livs traume, der fandt sted for ti år siden.

– Jeg og min daværende kæreste mistede alt, vi ejede, og vores lejlighed blev ubeboelig på grund af det store skybrud den 2. juli 2011. Vi var midt i en ombygning, så alle vores ejendele var i vores kælder. Kælderen blev total fuld af vand, og der stod en halv meter oppe i selve lejligheden, som var i gadeplan, indleder Ditte et opslag på Instagram om den forfærdelige periode i hendes liv.

– Mit arvede flygel var måske det mest spektakulære at miste. Mit tøj var jeg også mega øm over. Men over tid har det selvfølgelig vist sig at være billederne og dagbøgerne, jeg savner. Tegninger fra barndommen og breve fra kærester og venner i 90’erne, inden alt blev digitalt, forklarer hun fortsat.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vinder fødte helt alene: Manden havde corona

Ditte bruger i disse dage tiden i Grækenland på at mindes tiden og alt den hjælp, hun fik.

– Det tog 10 dage. Hver dag med mindst 10 venner samt familie oven i. Min far satte deres festtelt op i haven, kørte mine dagbøger derned og skyllede dem i Rodalon og lagde dem så til tørre derinde, skriver skuespillerinden.

LÆS OGSÅ: Bendtner åbner op om brud: Situationen er svær

Oven i historien følger også, at hun og kæresten lige var gået fra hinanden.

– Alt sluttede bare der i juli 2011. Slut med livet, som det var. Helt utroligt hårdt. Helt ufatteligt. Men det blev også en gave, for jeg brugte et par måneder derefter i Grækenland (hvor jeg sidder lige nu igen) på at kigge ud over havet og tænke over mit liv, og hvor jeg gerne ville hen. Nu da alt var væk og skulle bygges op fra ny. En total nulstilling, skriver Ditte.

LÆS OGSÅ: Kendt sangerinde har lidt af angst siden barndommen

Ifølge Ditte blev det starten på noget nyt og bedre.

– Mange af de ting, jeg er allergladest for i dag, startede der. Jeg startede på ting, jeg havde drømt om, og jeg tog mig i det hele taget tid til at drømme. For eksempel om at begynde at arbejde foran kameraet og ikke kun på scenen, forklarer skuespilleren kendt for blandt andet Viaplay-serien ‘Hånd i hånd’.

LÆS OGSÅ: Reality-babe deler hårrejsende historie: Voldtægt, misbrug og gevær mod panden

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Ditte Ylva Olsen (@ditteylva)

Læs mere om