Det vidste du ikke om 'Løvens Hule'

Det er med garanti ikke alt, du ved om hverken løverne eller deres hule.

Af Kenth G. Madsen - 25. januar 2020 kl. 13:55

‘Løvens Hule’ på DR1 kører på femte sæson, og programmet er så populært, at det uge efter uge er at finde på listen over de mest sete tv-programmer i Danmark. Men det er langt fra alt, man ser på skærmen, og der foregår mere, end man kan forestille sig bag kameraet.
LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-stjerne er blevet single
Vi er gået bag kulisserne og har fundet en række ting, du måske ikke vidste om det populære program.
1. Mellem 150 og 300 iværksættere søger hvert år om at få lov at præsentere deres idé for investorerne i
‘Løvens Hule’. 65 virksomheder bliver udvalgt til at komme i studiet.
2. En af de nye i investorpanelet, Jacob Risgaard, er ikke et ubeskrevet tv-blad. Han har tidligere været vært på TV 2’s iværksætter-program ‘365 dage til succes’. Han har også været lokalradiovært i Nordjylland.
LÆS OGSÅ: Er det her den bedste idé i ‘Løvens hule’?
3. Den anden nye investor, Christian Arnstedt, kan godt lide at spænde ski på fødderne og få fart på. Som teenager trænede han på det danske juniorlandshold i alpinski.
4. Det kvindelige islæt blandt investorerne, Mia Wagner, er ikke kun erhvervskvinde og direktør for dating-portalen Dating.dk med mere. Hun har tidligere arbejdet som forsvarsadvokat i strafferetssager.
5. Når løverne bliver præsenteret for en ny iværksætter, er det første gang, de møder dem. De har således ikke mulighed for at forberede sig.
LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-hustru: Jeg blev såret og ked af det
6. Jesper Buch boede i en årrække i London, hvor han lancerede madleveringen ”Just Eat” i England i 2000. I 2018 håndterede netportalen mere end 221 mio. ordrer og er i dag at finde i 16 lande på fire kontinenter.
7. På tv ser det ud til, at løverne forhandler i kort tid med iværksætterne. Men det er fordi, de enkelte afsnit er klippet. Ofte tager det 1,5 time i studiet, inden aftalerne kommer på plads.
8. Femte sæson af programmet er udvidet fra oprindeligt 43 minutters varighed til 58 minutter.
LÆS OGSÅ: WHAT! ‘Nybyggerne’-deltager scorer 3 millioner