DET SÅ DU IKKE PÅ TV: ‘Hjem til gården’-deltager tæt på at besvime

19-årige Victoria var så underernæret i ‘Hjem til gården’, at hun flere gange var ved at besvime.

Af Kenth G. Madsen - 8. august 2020 kl. 12:55

At leve under primitive forhold med begrænset kost og hårdt fysisk arbejde kunne have fået alvorlige konsekvenser for den yngste af ‘Hjem til gården’-deltagerne, 19-årige Victoria Suzette Kahr.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie deler stor nyhed

Hun var nemlig tæt på at besvime under optagelserne sidste efterår: Den næringsfattige kost gjorde udslaget. Hun var nær ramt af dehydrering, som i værste fald kunne have været livstruende. Det forhold er imidlertid klippet ud af programmet, så seerne ikke bliver vidne til det.

– Min krop var bare i underskud. Hver gang jeg rejste mig op, sortnede det for øjnene, så jeg troede, jeg skulle besvime. I starten levede vi nærmest af squash og vandsuppe med grønsager fra køkkenhaven, men altså uden salt til at binde væsken i kroppen. Det svimlede for mig, så jeg måtte besøge en læge, afslører Victoria overfor HER&NU.

Victoria var underernæret i ‘Hjem til gården’

Victoria (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

LÆS OGSÅ: ENDELIG! Nu får ‘Fangerne på fortet’ premiere

Derfor gik det galt

Lægen konstaterede, at manglen på visse næringsstoffer – herunder salt – gjorde udslaget. Victoria fik tilbudt et vitamintilskud, men valgte at forsøge at klare sig uden.

– Beboerne var søde til at passe på mig, når jeg følte svimmelhed, forklarer gymnasieeleven fra sit hjem i Bjæverskov, hvor hun hver dag passer sine to fuldblodsheste.

LÆS OGSÅ: CHOK! Søren Ryge stopper

Heldigvis kom Victoria til hægterne efterhånden som beboerne havde gjort sig fortjent til en mere næringsrig kost i konkurrencen, hvor vinderen får stillet gevinsten på en halv million kroner i udsigt.

– Det var en hård oplevelse, og der var da ting, jeg gerne havde været foruden, men alt i alt er jeg blevet en oplevelse rigere, siger Victoria fra familiegården, hvor hun er opvokset.

Herunder kan du se Victoria med sin ene hest

Hjem til gården-Victoria med sin hest (Foto: Peter Hauerbach)

LÆS OGSÅ: Medina sælger sin lejlighed efter seks måneder

– En ting er mangel på søvn, men kombineret med, at du aldrig følte dig mæt og mangel på mineraler, så blev det hårdt for mig, siger Victoria, der dog havde stort udbytte af sin deltagelse.

–  Det var en kæmpe udfordring at skulle sættes sammen med nye mennesker og være sammen døgnet rundt. Jeg er mest vant til at være mig selv sammen med mine heste. Men det var ikke en mulighed på gården med alenetid. Det var lidt belastende, indrømmer Victoria.

– Men jeg har udviklet mig som person og blevet klogere på mig selv i forhold til egne grænser, understreger hun.

LÆS OGSÅ: Kessler udvider familien

LÆS OGSÅ: For første gang: Ny kvindelig dommer i ‘MasterChef’