Dennis Knudsens hårde barndom: Misbrugt af farfar

Trods en hård barndom har Dennis Knudsen skabt succes i livet.

Af Rikke Lynge - 26. juni 2020 kl. 11:44

I aftenens dokumentar på TV 2 ‘Succes mod alle odds’ taler Dennis Knudsen åbent om, hvordan hans barndom har været, og hvordan det har påvirket ham hele livet, at han som barn oplevede overgreb fra sin farfar og havde en far med angst, der drak, og som dør i en alder af blot 47 år i uvished om, hvorvidt det er selvmord eller ej.

Dennis tager tilbage til bedsteforældrenes hjem, hvor han som barn oplevelse ting, som børn ikke skal opleve, og som derfor bringer triste minder frem.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen åbner salon: Jeg gør det for min søn

– Så stod farmor typisk i køkkenet, og så sad jeg inde i stuen, og så kom han ind og går mig i møde, fortæller Dennis, der stadig får kvalme ved tanken om farfarens cigarånde, mens han fortæller, hvad farfaren gjorde ved ham.

– Jeg husker også, at jeg tænkte, at ingen måtte opdage det, for hvad kunne der ske med farfar, hvis farmor så det her. Så jeg sagde det jo aldrig til nogen, fortæller Dennis i programmet.

LÆS OGSÅ: Luksus fra luften: Se danske tv-stjerners vilde hjem

Ifølge psykolog Henrik Leslye, så har Dennis Knudsen oplevet seksuelle overgreb i barndommen.

– Det er ganske alvorligt, og det sætter sine spor i psyken. Rigtig mange oplever skyld, fordi de ikke fik sagt fra, men der er kun én, der har ansvaret for det, og det er ham (farfar red.), fortæller Henrik Leslye

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsens store babylykke: Overvejer baby nummer to

Arv eller miljø?

I programmet undersøger eksperter, om Dennis Knudsen er genetisk disponibel for angst eller om det er traumerne fra barndommen, der har sat sig i ham. Dennis er især bekymret for, om han genetisk vil overføre angst og depression til sønnen Lucas.

Dennis Knudsen med sin søn Lucas. (Foto: Klaus Bo Christensen)

– Det er ulideligt i de perioder, hvor angsten eksploderer, og jeg har det dårligt. Så jeg håber, at Lucas kan komme uden om angst og depression i livet, fortæller Dennis i programmet og åbner op for, hvordan angsten har påvirket ham.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Christian fylder 20 år i dag: Sådan skal jeg fejre det

– Jeg har ligget og ikke kunne holde livet ud i depression og har været på antidepressiv i perioder og har fået angstpiller. Når man er en sjæl, som jeg er, så er livet tit en stor mundfuld at skulle håndtere.

At angst og depression rammer Dennis Knudsen kan lige så vel skyldes genetik, som det kan skyldes opvækst, da hans stamtræ er tynget af forfædre med psykiske lidelser.

– Min farmor havde angst, min far havde det, og min bror har det præcis på samme måde som mig.

LÆS OGSÅ: Laura og Isse skaber drømmen uden programmet

Resultatet

Dennis Knudsens DNA-test skal vise, om hans angst og depression skyldes genetik eller opvækst, og den skal prøve at slå fast, hvordan Dennis med en så traumatisk barndom alligevel formår at få så stor succes i livet.

– Vi ser blandt mennesker, der har været udsat for seksuelle krænkelser i barndommen, at der er en kraftig hyppighed af alkoholmisbrug, stofmisbrug og psykiske problemer. Hele rækken af problematikker, der bare giver et rigtig skidt liv, siger Henrik Leslye, psykolog, i programmet.

LÆS OGSÅ: Oliver om Gunnvør: Hun er den bedste mor

Mange bukker under, men nogle få trodser alle odds. De får succes og ender i toppen af samfundet, som Dennis Knudsen.

Resultatet af Dennis Knudsens DNA viser, at det signal, der kommer fra depression er ualmindeligt almindeligt, hvor Dennis ligger i gennemsnit for at udvikle depression.

LÆS OGSÅ: Bro åbner op: Jeg havde ikke kontakt med min far

– Jeg er meget overrasket over det her resultat. Jeg havde regnet med, at jeg ville ligge i den høje score inden for angst og depression, men at få af vide, at jeg ligger inden for det normale, det er positivt. Så må jeg jo konkludere, at min angst og depression skyldes traume fra barndommen, siger Dennis i programmet.

Se mange flere resultater og grunde til Dennis’ succes i programmet ‘Succes mod alle odds’ på TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: ‘Kongerne’-Kia er klar til nyt tv-program