Dennis Knudsen drak hver dag: En slave af alkohol

Kendisfrisøren taler ud om sit tidligere alkoholmisbrug.

Af Nikolaj Vraa - 15. august 2021 kl. 18:58

I mange år havde Dennis Knudsen, 58, held med at bruge alkohol til at holde angst og stress på afstand, men til sidst tog alkoholmisbruget magten fra ham.

Inden han blev far for to år siden, gik han derfor i behandling for at blive ædru.

– Jeg har altid været glad for fest og farver, og det har for mig altid været forbundet med gode middage og masser af alkohol. Når jeg tog i byen, kunne det starte med vin og fortsætte med øl og sjusser og videre til morgenfest. Så kunne det hurtigt blive over 20 genstande, forklarer Dennis, der som mange i hans generation blev introduceret til alkohol meget tidligt.

Som barn blev han sendt efter bajere til sin far, og som elev i DR skulle han hente guldbajere til sminkøserne fra morgenstunden. For Dennis udviklede det store alkoholforbrug sig til et misbrug, efterhånden som hans forretning voksede sig stor med mange ansatte.

– Jeg begyndte at bruge alkohol til at dulme min stress og angst. Når jeg lå og ikke kunne sove, stod jeg op og tog et glas rødvin eller to til at få fred for angst- og stresstankerne, så jeg kunne få lidt søvn. Men om morgenen havde jeg det dårligt igen og faktisk det meste af dagen, indtil jeg kunne få vin igen.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter operation: Frygter, det er kræft

Den kendte stylist og frisør har aldrig ladet sit forbrug af alkohol gå ud over arbejdet. Her er han i sin salon med Lucas sidste år (Foto: Henrik R. Petersen)

Altid passet sit arbejde

Fordi han fra starten af sit arbejdsliv var vant til at arbejde med folk, der var berusede allerede om formiddagen, havde han en klar opfattelse af alkoholikere.

– Jeg har altid passet mit arbejde. Jeg har aldrig været beruset, når jeg har haft kunder, hvad enten det var i salonen, på filmproduktioner eller i kongehuset. Aldrig. Jeg vidste, det kunne koste mig alt. Men så snart jeg var færdig, skulle jeg have det glas vin. Det arbejdede jeg simpelthen hen imod. Så det var alkohol hver dag.

– Til sidst kom der perioder med så mange abstinenser, at jeg havde hvidvin liggende i bilen, som jeg måtte ud og drikke til frokost. Og det var ligegyldigt, om det var blevet helt varmt. Der gik det op for mig, at jeg havde et misbrug, siger han ærligt.

LÆS OGSÅ: CHOK! Kendispar skal skilles

Trods den erkendelse, følte han, at han kunne styre det.

–  Når jeg var kommet for langt ud, stoppede jeg med at drikke fra den ene dag til den anden. Det var pauser på halve år, hvor jeg trænede mig op og gennemførte en Iron Man. Men jeg var ikke andet end kommet lige over målstregen, før der igen var rødvin på bordet.

Et afgørende punkt i Dennis Knudsens kamp mod misbruget blev, da hans nære ven, Lars von Trier, tog fat i ham. Instruktøren har selv været meget åben om sit alkohol- og kokainmisbrug og fortalt om sine møder i Anonyme Alkoholikere.

Fik hjælp af Lars von Trier

– Et par år før, jeg fik Lucas, tog Lars mig med til et møde i Anonyme Alkoholikere. Der erkendte jeg, at jeg havde et rigtigt problem. Jeg kom der on/off i perioder i lang tid, men jeg drak stadigvæk alt for meget. Jeg så ikke mig selv som alkoholiker, men her var jo forretningsfolk og selvstændige med mange ansatte som mig. Velfungerende, men som drak på grund af stort psykisk eller fysisk pres. Ligesom mig, fortæller Dennis Knudsen, som dog stadig drak i den periode.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Charlotte Bøving sagde ja til Christina

Lars von Trier, 65, som tidligere har fortalt om sine møder i Anonyme Alkoholikere, tog Dennis med til det første af mange møder (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)

– Jeg troede, jeg kunne styre det med to glas om dagen, men to blev til fire, og så var der pludselig fest om lørdag- en. Til sidst søgte jeg professionel hjælp hos en psykiater og kom i antabusbehandling.

– Det var enormt taber- agtigt at erkende, at jeg ikke havde viljestyrken til at stoppe. Men der er ingen skam i at bede om hjælp. Den psykiatriske behandling gav mig en forståelse af, hvor afhængig og slaveagtig, jeg blev af alkoholen. Antabussen, som jeg blev trappet ud af efter fem måneder, gjorde, at jeg var sikker på ikke at falde i. Og det lykkedes at blive ædru, siger Dennis, der ikke har rørt alkohol i snart to et halvt år.

LÆS OGSÅ: Sarah og Türker snydt: Det er en katastrofe!

Som for de fleste andre forældre, er der blevet vendt op og ned på Dennis Knudsens liv, efter han fik børn. Senest Noah, som nu er ni uger gammel (Foto: Henrik R. Petersen)

Reddet af børnene

Da Dennis Knudsen i 2019 blev far for første gang, var det en drøm, der gik i opfyldelse.

– Jeg er ikke i tvivl om, at det har reddet mit liv, at jeg er blevet far til Lucas (to år) og Noah (ni uger). Havde jeg ikke fundet denne livsmening, var det endt galt. Jeg havde nok med tiden drukket mig ihjel. Jeg har ikke drukket siden starten af 2019. Jeg savner det ikke.

– Jeg kan godt drikke en alkoholfri øl i Grøften, men ellers sidder jeg med hyldeblomst i vinglasset, når jeg er til middag med venner. Når de bliver fulde, siger jeg tak for i aften og smutter. Jeg er helt afklaret med, at jeg ikke rører alkohol, så længe jeg har ansvaret for mine børn.

Familien flyttede for nylig fra en penthouselejlighed til en lejlighed på 1. sal i en ny bygning i samme område (Foto: Henrik R. Petersen)

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’ er tilbage: Her er de nye deltagere

Læs mere om