‘Den vildeste danser’-deltager åbner op om barsk fortid

‘Den eneste grund til, at du er på den her skole, er fordi du er mand’ – Denne kommentar er blot en ud af mange, som Simon har måtte lægge øre til gennem sin dansekarriere. 

Af Lotte Knudsen - 1. oktober 2020 kl. 19:25

Fredag efter fredag har 25-årige Simon Ventzislav Larsen taget danskerne og dommerne med storm med sine umenneskelige positioner og bølgende bevægelser i ‘Den vildeste danser’. Han fik endeløse roser af alle tre dansekaptajner, og det fik flere gange Simon til at knibe en tåre.

– Jeg identificerer mig sindsygt meget med dans. For mig er dansen min personlighed, og derfor er det meget overvældende at få så meget ros, fortæller Simon, da Realityportalen møder ham på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager fik lussing under træningen

Simon har ofte tvivlet på sine egne evner, og ros er bestemt ikke noget, som han har været vant til.

– Jeg er uddannet moderne danser fra balletakademiet i Stockholm, og under min uddannelse og generelt i min professionelle karriere, har ros sjældent været eksisterende. Derfor var det meget uvant for mig, fortæller Simon.

På balletakademiet i Stockholm kunne tonen hård og kontant, ifølge Simon, og tit påvirkede de negative kommentarer ham.

– Jeg fik at vide, at den eneste grund, til at jeg var på skolen, var, fordi at jeg var en mand, og at jeg aldrig nogensinde ville ende med at blive professionel danser, da jeg ikke havde selvdisciplin nok, fortæller Simon.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’-Kasper viser flaget: Vi er alle lige

Generelt bliver man ofte målt og vejet i danseverdenen, og derfor har Simon også flere gange været udsat for, at hans kropstype og personlighed har sat en stopper for hans mål.

– Jeg har fået at vide, at jeg var for feminin og for spinkel, fortæller Simon.

Trods forhindringer på vejen, har Simon dog aldrig ladet sig slå ud.

– Jeg har aldrig haft brug for at modbevise kommentarene, for det ville jo betyde, at jeg godtog dem i første omgang. Jeg arbejder i stedet hårdt på at blive bedre udelukkende for min egen skyld, og så håber jeg at anerkendelsen og respekten fra andre følger med, slår Simon fast.

LÆS OGSÅ: Landmand Claus droppede Ea: Hun var latterlig

Den perfekte holdkaptajn

– Mille forstår mig virkelig. Hun har selv gået på balletakademiet i Stockholm og scenekunstskolen i København, så hun ved præcis, hvad jeg har været igennem, og hvad jeg har lagt øre til, fortæller Simon.

Allerede fra første møde var der en stærk forbindelse mellem de to dansere – både professionelt og personligt. Og modsat nogle af Simons tidligere undervisere var Mille støttende fra start til slut.

– Mille har fået mig til at indse, at jeg er god nok – ikke kun som danser men også som privatperson, fortæller Simon.

Selvom Simon ikke vandt konkurrencen, kunne han alligevel forlade showet, som en vinder.

– Til sidst så jeg ikke Mille som min holdkaptajn. Jeg så hende som min ven. Så jeg følte, at jeg havde vundet, for jeg vandt Milles hjerte, og jeg fik opnået mit mål med min deltagelse – at åbne Danmarks øjne for moderne dans,  fortæller Simon.

Simon har efter sin deltagelse et brændende ønske om fortsat at leve af at danse. Han håber på at få muligheden for at undervise i Danmark eller indgå i et samarbejde med en eller flere koreografer.