'Den store bagedyst'-Kirsten afslører juleopskrift
Nu løfter 'Bagedyst'-deltageren sløret for en af 'Granny's Houses' hemmelige opskrifter.
Julen står for døren, og det er tid til at smutte i køkkenet for at lave søde sager til den hyggelige højtid.
Siden Kirsten Jazmin Thur, 22, fik en tredjeplads i sidste sæson af 'Den store bagedyst', har hun stået i lære hos 'Bagedyst'-dommer, Katrine Foged Thomsen, og det har gjort hende til en endnu dygtigere konditor.
LÆS OGSÅ: Emil vinder ‘Den store bagedyst’: Drattede omkuld efter finalen
LÆS OGSÅ: Her kan du følge alle ‘Bagedyst 2018’-deltagerne
- Jeg elsker julen, jeg elsker julepynt, og så elsker jeg at være i køkkenet, smiler Kirsten, der her giver en nem opskrift på lækre fyldte julechokolader fra hendes læreplads 'Granny's House'.
Se billeder af, hvordan Kirsten laver fyldte chokolader øverst i galleriet, og se opskriften herunder:
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-vinder forarget: Det kan man ikke tillade sig
Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se Numse-Rasmus' alternative forslag til, hvad man kan bruge kage til - og hvilke kage han bedst kan lide at dyrke sex med.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne dybt forarget: Her er bagsiden af medaljen
Opskrift
Mønster:
Hvid fedtopløselig farve
Rød fedtopløselig farve
1 ny opvaskesvamp klippet til formen
50g kakaosmør
For at få blanke chokolader er det vigtigt at pudse formen med vat. Temperer dele af kakaosmøren til 40-50 grader og tilføj 1/3 ikke smeltet kakaosmør. Massen skal være 31 grader og eventuelle klumper sigtes fra. Del massen i to og bland en farve i hver. Dyp et stykke svamp let i den røde farve og kør rundt i alle formens huller. Når den røde farve er tør, gentages med den hvide farve. Lad den hvide farve sætte sig.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’ vender tilbage: Her er deltagerne
Chokoladeskal:
500g mørk chokolade
40g kakaosmør
Smelt 400g chokolade og kakaosmør over vandbad til en temperatur på 46 grader. Derefter tilsættes løbende den resterende chokolade, indtil massen når en temperatur på 29 grader, hvorefter du varmer den op til 32 grader. Fyld din form med chokoladen. Bank den forsigtigt i bordet for at få eventuelle luftbobler ud og vend derefter formen på hovedet ned i skålen med chokolade og skrab den ren. Lad nu formen ligge på køkkenbordet til chokoladen sætter sig. Sørg for at holde den resterende chokolade tempereret under hele forløbet, så du ikke skal starte forfra.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-finalist udgiver album
Fyld:
Salt karamel praliné:
125 g sukker
125 g fløde
30 g smør
108 g lys chokolade
Havsalt
Sukkeret smeltes langsomt i en gryde. Varm fløde op og hæld den lidt efter lidt i den smeltede sukker. Giv den et opkog og lad den derefter køle ned til 40 grader. Tilsæt smørret og vej massen. Put tilsvarende vægt smeltet chokolade i en skål og hæld karamellen over og smag til med havsalt. Når massen er under 29 grader kan den med en sprøjtepose fyldes i formen til cirka 2mm fra kanten.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jon afslører: Jeg led af spiseforstyrrelse
Valnødknas:
20g valnødder
30g sukker
Smelt sukkeret på en pande og vend nødderne i det. Hæld massen ud på bagepapir og køl ned. Hak nødderne i stykker og fyld i formen.
Chokoladelukning:
Put din stadig tempererede mørke chokolade i en sprøjtepose og luk hvert et hul i formen. Skrab formen ren, så overfladen bliver glat. Stil formen til side til chokoladen har sat sig og vend den med en fast bevægelse ud af formen på bordet.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jon afslører: Jeg led af spiseforstyrrelse
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jasmin afslører tæt forhold med Emil