AFSLØRING! ‘Den Store Bagedyst’-deltager: Sådan sprang jeg ud

Frederiks Hauns kvindelige kæreste anede intet, men det var en stor lettelse at få det sagt. Mesterbageren fortæller her, hvorfor han først for seks år siden valgte at bekende kulør i forhold til sin homoseksualitet

Af Kenth G. Madsen - 2. oktober 2021 kl. 20:55

Frederik Haun fik en flot kickstart, da han lørdag aften i premiere-afsnittet af ‘Den Store Bagedyst’ på DR blev kåret som ‘Ugens mesterbager’ blandt de ti deltagere.

– Det var virkelig fedt, vildt og giver mig selvtillid fremadrettet, siger den 30-årige ejendomsmægler i lejligheden på Frederiksberg, hvor han bor sammen med kæresten Morten Kjeldgaard, 36, der medvirker som professionel danser i ‘Vild med Dans’.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-vært melder ud: Afstemningen er bizar

Dommerne i ‘Den store Bagedyst’ roste Frederik for løsningerne af aftenens tre opgaver, og særligt i kategorien ‘Mesterværk’ gjorde han indtryk. Her skulle deltagerne udføre en kage af fondant, og den skulle afspejle noget fra deres personlige liv. Frederik fandt på at tilberede en ‘Regnbuekage’, der skulle symbolisere, da han sprang ud som homoseksuel.

Frederik igang med sin ‘Regnbuekage’ i bagedysten. (Foto: DR)

– Fantastisk historie og megaflot kage, der også smager godt, komplimenterede dommer Markus Grigo, og afleverede ugens ‘Mesterbager’-forklæde til den stolte deltager. Og det var lige så svært for Frederik at stille sig frem med sandheden på landsdækkende TV, som da han for kun seks år siden besluttede at bekende kulør i forhold til sin seksualitet overfor den nære familie, venner og den kvindelige kæreste gennem to år. Ingen af dem anede noget som helst om hans sande jeg.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Christiane fortæller, at hun engang var til casting på en Bond-film.

LÆS OGSÅ: Video får folk til at gå amok: ‘Vild med dans’-babe lagt for had

–  Jeg var nået til et punkt i livet, hvor jeg ikke længere ville foregøgle noget, som ikke var mig. Jeg havde længe vidst, at jeg var til mænd, men havde ingen i omgangskredsen, der var homoseksuel. Det var ikke almindeligt, hvor jeg kom fra i nærheden af Aarhus. Så jeg valgte ligesom alle andre en pigekæreste, familie og børn som fremtid, afslører Frederik overfor HER&NU/Realityportalen.

Frederik med kanelsløjfer fra hjemmebageriet. (Foto: Kenth G. Madsen)

– Det var en kæmpe lettelse. I løbet af en uge fik jeg fortalt familie og venner sandheden. De var først chokerede, men det blev hurtigt en ny virkelighed for dem, som de måtte vænne sig til og acceptere. Min pigekæreste blev dog ked af det i starten, men den dag i dag er vi de bedste venner, siger ‘Ugens mesterbager’.

Frederik sammen med ‘Vild med Dans’-kæresten Morten Kjeldgaard.

(Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming hiver søn ud af skolen

Frederik har job som ejendomsmægler i Lyngby.

Frederik i sit soveværelse med udsigt til Frederiksberg. (Foto: KGM)