Hjemme hos Micki fra Den Store Bagedyst.
Hjemme hos Micki fra Den Store Bagedyst.

'Den store bagedyst'-deltager deler julelækkerier

Micki Cheng er særligt glad for at lave juleslik og kager, og nu kan du gøre ham kunsten efter. Her deler han sin opskrift på luksus konfekt. 

De fleste kender klassisk konfekt med marcipan, chokolade og nougat, men faktisk kommer julekonfekt i mange former, farver og smage. I følge Micki Cheng er det kun fantasien, der sætter grænser, når der skal trilles, formes og dekoreres.

Her er hans opskrift på luksus konfekt. En opskrift som er åben for eksperimenter.

Luksus konfekt - Rocky Roads

Form: 26x16 cm

500 g mælkechokolade

180 g saltede peanuts

180 g bløde karameller, fx Dumle

80 g mini marshmallows

120 g mandler

  1. Start med at riste mandlerne i ovnen ved 180 grader i ca. 5 minutter, til de bliver let gyldne og dufter dejligt.
  2. Smelt mælkechokoladen i enten mikroovn eller over vandbad. Jeg tempererer ikke min chokolade her, men lad endelig være med at varme den i smadder.
  3. Gem en spiseske af peanuts og mini-skumfiduser til pynt, og kom alle de resterende ingredienser op i skålen med den smeltede chokolade.
  4. Vend det hele sammen og kom chokolade-massen i en form med bagepapir eller i en engangs-alubakke.
  5. Drys med peanuts og skumfiduser og lad chokoladen sætte sig på køl i en time eller to.
  6. Tag chokoladen ud og skær den i mundrette stykker inden servering!

TIP: Udskift chokoladen med valgfri chokolade og fyldet med det, du godt kan lide. Fx knuste bolsjer, bløde lakridser, kiks osv.