Deltager i voldsom ulykke: ‘Robinson’ har taget alt fra mig

Asma nåede at være med i ekspeditionen i 40 minutter. Hun er i dag vred og skuffet over, at sikkerheden ikke var i top. Men mest af alt er hun vred over, at hun har mistet alt det, hun lavede hver dag.

Af Caroline Grønne Wigdal - 6. september 2021 kl. 20:01

For den 24-årige Asma fra Odense blev ‘Robinson Ekspeditionen’ et sandt mareridt. Hun nåede ikke så meget som en eneste overnatning ved det Caribiske Hav, for allerede i første dyst kom hun voldsomt galt afsted.

Som nummer to i rækken skulle Asma kaste sig ud fra en svævebane, og her landede hun så forkert, at hun brækkede sin lårbensknogle.

LÆS OGSÅ: SE HER: Vild kemi mellem Asta Björk og Jimilian

– Jeg kunne godt se, at jeg ikke kunne gøre det, som jeg havde fået at vide. I det jeg lander, kan jeg høre et knæk, og alle omkring os kan høre det. Jeg tror også, de kan se mit ben eller min knogle rykke sig. Og så ligger jeg og skriger og græder, fortæller den unge ‘Robinson’-deltager om den traumatiske oplevelse.

Artiklen fortsættes under videoen…

Herefter blev hun hentet i ambulance og kørt til hospitalet, hvor hun skulle opereres. Hun har fået indsat en metalstang, da bruddet ellers kan tage op til et år om at gro sammen.

– Det var meget voldsomt, og jeg fik ikke noget morfin. Det er den værste smerte et menneske overhovedet kan forestille sig, fortæller Asma, der tænkte, at hun i Den Dominikanske Republik ikke var i det rigeste land i verden, og derfor var hun nervøs for, om hun ville overleve.

LÆS OGSÅ: Iben Hjejle taler ud om stress: Jeg faldt pludselig om

Asma kunne desværre ikke vende tilbage til ‘Robinson Ekspeditionen’. Hun nåede at være væk fra Danmark i omkring 20 dage, inden hun skulle rejse med fire forskellige fly hjem. Af de 20 dage tilbragte hun nul dage på øen. I cirka 40 minutter var Asma med i ekspeditionen.

‘Robinson’-deltageren, der til daglig studerer, er i dag stadig på krykker.

Artiklen fortsættes under billedet…

Asma er stadig på krykker i dag. (Foto: Janus Nielsen)

– Jeg er skuffet over, at det her kom til at ske. Man snakker jo om, at sikkerheden er i top. Men hvorfor fanden kunne jeg så brække mit ben? Det ville jo ikke kunne ske, hvis ikke man havde testet det. Det ved jeg i hvert fald. Men det er ikke det, jeg er mest sur over. Jeg er mere sur over, at jeg har mistet det, jeg laver hver dag, fortæller Asma.

Hun har siden været sengeliggende i to måneder og kan i dag ikke træne eller passe det arbejde som butiksekspedient, hun havde før ‘Robinson’.

LÆS OGSÅ: CHOK: Lægerne er i tvivl om Pitzners sclerose

– Sikkerheden er meget vigtig for os, og vi har en særlig sikkerhedsansvarlig, der altid gennemtester banerne, inden de tages i brug samt er en del af gamebriefingen med deltagerne, hvor han gør dem opmærksom på, hvilken teknik de skal bruge, og hvad de skal være ekstra opmærksomme på. Når det er sagt, så kan vi ikke helgardere os mod uheld, men i disse tilfælde har vi en fast procedure samt akut lægehjælp på stedet. I de sjældne tilfælde, hvor det ikke kan løses på location, tager vi med den tilskadekomne til et hospital af international standard, hvor vi sikrer den rette behandling – dette gjorde vi også med Asma, siger Kenneth Kristensen, nordisk programdirektør fra NENT.

Læs mere om