'De unge mødre': Tvangsfjernelser på stribe

Vi har været vidne til flere tvangsfjernelser i forbindelse med reportageserien.

Af Jonas Sand - 26. februar 2017 kl. 18:55

I mere end ti år har ‘De unge mødre’ åbnet dørene op for tv-holdet og hele Danmarks befolkning, og vi har både grint og grædt med de mange deltagere. De helt store følelser har især været i spil, når deltagerne er blevet erklæret uegnede til at være forældre og har fået fjernet børnene.
Vi har samlet nogle af de gange, hvor mødrene har fået fjernet deres barn, og det har gjort allermest ondt i programmet.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: To nye deltagere i ‘De unge mødre’
Du kan se et nyt afsnit af ‘De unge mødre’ hver tirsdag klokken 20:00 på Kanal 4.
Fjernet for rullende kamera
I januar 2012 var seerne med på nærmeste hold, da en stortudende og vred Hannah Melissa Ginic fik fjernet datteren Cecilya, fordi kommunen ikke mente, at hun var i stand til at være mor.
Kort forinden havde hun været gravid igen, men på kommunens opfordring fik hun en abort, fordi der så var større chance for, at hun fik lov til at beholde sin datter.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa taler endelig ud efter voldsdom

De unge mødre

Hannah fik datteren Cecilya hjem igen efter en hård kamp. (Foto: Kanal 4/Janus Nielsen)


På trods af aborten blev datteren fjernet, men Hannah Melissa kæmpede for at få hende hjem igen. Og efter fem måneder lykkedes det.
Kommunen forsøgte året efter at fjerne hende igen. Her lykkedes det Hannah Melissa at beholde hende, og da hun sammen med kæresten blev dømt for vold tidligere i år, fik det ingen konsekvenser for hendes rolle som mor til de tre børn Cecilya, Molly og Hailie.
Herunder kan du se, hvordan det så ud, da Hannah Melissa fik fjernet datteren i ‘De unge mødre’:

LÆS OGSÅ: Derfor bliver Hannah Melissas børn bliver IKKE tvangsfjernet
Fængslet for at ruske sønnen
I 2010 blev Stine Hesselholdt anholdt og fængslet for at ruske sin dengang fire måneder gamle søn, Benjamin, af flere omgange. Hun nåede at sidde fængslet i 186 dage, inden hun blev løsladt og frikendt for sigtelserne, der startede som ‘forsøg på manddrab’, men siden blev ændret til ‘vold af særlig farlig karakter’.
Børnene Isabella og Benjamin nåede at blive fjernet, men den unge mor gik med til en frivillig anbringelse, og på grund af sin tid i fængsel måtte hun udskyde sin uddannelse i et år. Efterfølgende trak hun politiet i retten og søgte en erstatning på 700.000 kroner for den uberettigede fængsling. Efter to retssager fik hun tilkendt halvdelen.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Stine: Tænk jer om, før I dømmer Hannah

En falsk anklage skabte store problemer for Stine, inden hun siden blev frikendt. (Foto: Krestine Havemann/SBS)


Datteren Isabella er kommet hjem, mens hun også har født en ny søn, Jayden, med en ny kæreste. Benjamin blev boende ved plejefamilien, og tilbage i 2014 fortalte den unge mor, at han har det godt.
–  Benjamin har det godt hos sin plejefamilie, og jeg har en god kontakt til ham. Lægerne siger, at han ikke får nogen fysiske mén, så det er dejligt. Men han har det følelsesmæssigt stadig svært, fortalte Stine, der sidste år afslørede, at hun stadig bliver konfronteret med sagen, selv om hun blev frikendt.
–  Min sag begyndte i 2010, og seks år efter bliver jeg stadig konfronteret med det, der skete, og jeg er nødt til at bruge tid på at forsvare mig selv.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Stine: Sådan har Benjamin det i dag
Til kamp for datteren

Natascha Linea og Bent, der ikke længere er kærester, måtte kæmpe en hård kamp for at få datteren Lia hjem igen.(Foto: Kanal 4/Janus Nielsen)


Natascha Linea Kaup og Bent Flink vidste allerede inden fødslen, at de ikke fik lov til at beholde datteren Lia. Odense Kommune havde gjort det klart, at parret, på grund af nedsat forældreevne og den unge mors IQ på 80, ikke var i stand til at være forældre, og fire dage efter fødslen i august 2013 blev datteren fjernet.
Det efterlod parret i stor sorg, og så gik den store kamp ind. De ville ikke acceptere tvangsfjernelsen, og efter to måneder fik de rettens ord for, at Lia skulle hjem til forældrene igen.
Der var udsigt til, at de skulle være en lykkelig familie, men kærligheden mellem Bent og Natascha Linea holdt ikke, og de gik fra hinanden. Begge blev tidligere i år forældre igen.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: ‘De unge mødre’-Bent er single igen
I klippet herunder kan du se, hvordan det gik til, at Natascha Linea og Bent igen fik datteren hjem:

Søn fik alkohol
I starten af 2012 mistede Natacha Nikita Skytte sønnen Remi efter en hård kamp mod Kolding Kommune, der ikke mente, at hun var i stand til at være en god mor og mistænkte hende for slå sønnen, der også fik alkohol en fredag aften.
Natacha Nikita havde fortalte det i en privat Facebook-samtale med ‘De unge mødre’-kollegaen Katherine Søborg, og hun har hele tiden hævdet, at det skete ved et uheld, da sønnen drak af et glas på bordet, mens hun var på toilettet. Det afholdt ikke Katherina fra at indberette det til kommunen – og samme dag dukkede to betjente op og tog Remi med.
LÆS OGSÅ: Natacha Nikita fylder 25: Sådan skal dagen fejres

Vi mødte Natacha Nikita og sønnen Remi i ‘De unge mødre’. Foto: Kanal 4


–  Jeg føler mig stukket i ryggen af en veninde, der ikke længere er min veninde. Det er klart, at kommunens begrundelse for at fjerne Remi, er den Facebook-chat, fordi det jo sker samme dag, som Katherina sender den ind, fortalte hun dengang til BT.
Forinden havde Natacha Nikita været igennem et langt forløb med kommunen, og hun var indstillet på at samarbejde og gennemgik flere forskellige undersøgelser. Alligevel fjernede kommunen sønnen, som den unge mor siden fik tilkendt samvær med. 25-årige Natacha Nikita, der sidste år blev gift igen, har siden trukket sig fra offentlighedens søgelys, men hun har slået fast, at hun ikke stopper med at kæmpe, før Remi igen er hjemme.
Natacha Nikita var knust og rasende, da sønnen Remi blev fjernet. Det kan du se i klippet herunder:

SE VIDEOEN: Natacha Nikita er blevet gift
Frivillig anbringelse
Sabrina Larsen var kun 14 år, da hun blev gravid, og hun er dermed en af de yngste, der har været med i ”De unge mødre”. Her deltog hun sammen med kæresten Oliver, men parret trak sig hurtigt fra programmet, og efterfølgende mistede de sønnen Simon, der kom i pleje.
Der var tale om en frivillig anbringelse, men kommunen pressede meget på, og hvis det unge par havde modsat sig, var Simon formentligt blevet fjernet alligevel. Men i dag bærer parret ikke nag til kommunen.

Sabrina trak sig hurtigt fra ‘De unge mødre’, og det har hun ikke fortrudt. (Foto: SBS)


– Vi var alt, alt for unge til at blive forældre. Vi skulle i hvert fald have færdiggjort vores folkeskole, før vi fik et barn. Kommunen gjorde det helt rigtige, og vi er glade for, at de valgte at gribe ind dengang, fortalte hun til Realityportalen.dk i slutningen af 2015.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Sabrina: Sådan går det i dag
– Hvis de ikke havde gjort noget, tror jeg ikke, at Oliver og jeg havde været sammen i dag, og Simon havde helt sikkert ikke fået den gode opvækst i trygge rammer, som han har fået nu. Det var det bedste for alle parter.
Sabrina og Simon er i dag blevet 23 og 24 år og har begge færdiggjort en HF-uddannelse og er i gang med at læse videre. Sønnen Simon, der i dag er syv år, er stadig i pleje.
– Simon har det godt. Det vil være synd at fjerne ham fra det, som han kender. Vi ser ham fast hver anden weekend, hvor vi hygger som en familie. Vi er blevet erklæret egnede som forældre, og hvis Simon en dag kommer og siger, at han gerne vil hjem, så er der altid plads hos os, slog hun fast sidste år, hvor hun også afslørede, at parret så småt var begyndt at snakke om at prøve at få flere børn.
LÆS OGSÅ: Sabrina fra ‘De unge mødre’: Jeg fortryder aldrig
Fjernet efter fire timer
Dea Louise og Rasmus blev i 2011 forældre for første gang. Det unge par nåede dog ikke at nyde datteren Rosa i lang tid. Allerede under graviditeten var parret i kommunens søgelys – blandt andet fordi der var klamt og rodet i lejligheden hos 20-årige Dea Louise og den otte år ældre Rasmus.

Dea Louise og kæresten Rasmus kom med i 12. sæson, og her kunne man opleve, da datteren Rosa blev tvangsfjernet. (Foto: Kanal 4)


Tv-seerne så, hvordan parret ryddede op og gjorde rent med hjælp fra familien og endda gik med til at skille sig af med deres hund, men det hjalp ikke. Blot fire timer efter fødslen blev datteren tvangsfjernet.
Det var den første tvangsfjernelse i ”De unge mødre”, og den bragte store følelser frem hos seerne og skabte stor debat. Dea Louise og Rasmus valgte kort efter tvangsfjernelsen at trække sig fra programmet i håb om, at det ville hjælpe i kampen for at få datteren hjem igen. Men mere end fem år senere, er det endnu ikke lykkedes for dem.
Dea Louise og Rasmus havde svært ved at holde hjemmet rent, og i forbindelse med programmet fik de blandt andet hjælp af Dea Louises mor og søster til at rydde op.

LÆS OGSÅ: Fik tvangsfjernet datter i ‘De unge mødre’: Sådan går det i dag
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.