‘De unge mødre’-stjerne venter barn nummer tre

Det har været en lang vej, men nu er de ikke langt fra målet.

Af Louise Vilsbøl - 8. januar 2023 kl. 18:40

Smilet er stort hos den tidligere ‘De unge mødre’-deltager Bent Flink og hans hustru Tanja Flink Petersen. De venter nemlig deres første fælles barn, og rejsen dertil har bestemt ikke været nem for parret.

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Jackie taler ud om graviditet

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Janni og Karsten leger “Hvem er”.

– Vi har kæmpet i 3 år for at få et barn. Det første år skal man prøve selv og se, om man kan lave en “øko” baby. Da vi så havde prøvet i et år, skulle vi begge til lægen og undersøges. Som vi godt vidste, var der ikke noget i vejen med Bent. Men det var der derimod mig. Jeg fik tjekket mine æggeledere for at se, om der var passage. Der var en lille smule, men ikke nok, fortæller Tanja og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Romantisk ferie: Pernille Nygaard og Kåre Quist nyder varmen

– Derfor blev jeg opereret, da det var meningen, de skulle fjernes. Men det tog OUH (Odense Universitetshospital, red.) fire operationer før jeg fik mine æggeledere fjernet og endometriosen, som de gennem operationerne fandt ud af, at jeg havde. Derefter gik det stærkt. En måned efter min sidste operation gik vi igang med fertilitetsbehandling. Første forsøg var meget hårdt psykisk, fordi vi var mange par, der var igang på samme tid, så Bent og jeg fik hele tiden at vide, hvor langt de andre var. Det gjorder mig stresset og ked af det.

Flere mislykkede forsøg

Deres første forsøg endte i en abort. Det var naturligvis hårdt, og de måtte bruge lidt tid efterfølgende på at sunde sig. Ved andet forsøg havde de mere ro på, men det gik også galt.

LÆS OGSÅ: Janni Ree har fået nok: Løgn på løgn

– Desværre endte forsøget i en overstimulation og ingen ægoplægning. Næste forsøg tog jeg intet medicin andet end en ægløsningssprøjte, og bang så blev jeg gravid. Min krop havde også 100 procent ro og var ikke pumpet op på medicin, og det tror vi har været godt for min krop. Det har på ingen måder været sjovt at være i behandling og det er virkelig ikke for børn. Ens følelsesregister kører op og ned hele tiden.

Den lange kamp gjorde, at Tanja og Bent var meget nervøse i starten af graviditeten, hvor Tanja også oplevede en lille blødning. Heldigvis var der ikke noget galt med babyen, men parret havde stadig svært ved at slippe bekymringerne.

LÆS OGSÅ: Her er den nye vært og nye ekspert i ‘Kender du typen?’

– Jeg har haft og har stadig indimellem smerter i underlivet. Det har været en stor bekymring for os, men heldigvis har jeg fået at vide, at det er helt normalt, og at baby ser utrolig fin ud og er meget aktiv. Derfor er vi også sikre på, at det Bent, der er far, fortæller Tanja med et grin.

Mange humørsvingninger

Hun har både haft bihulebetændelse og slem graviditetskvalme i løbet af første trimester. Nu er kvalmen stilnet af, men til gengæld er der en anden graviditetsgene, der hærger

– Jeg har ubeskriveligt mange humørsvingninger. Jeg tager virkelig hatten af for Bent. Han er virkelig god, selvom jeg hurtigt bliver sur på ham, bliver han aldrig sur på mig derimod griner han af det, og så er han fantastisk til at køre ud og hente mad på alle mulige tidspunkter af døgnet, når jeg bliver sulten, fortæller Tanja og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Mikkel afslører: Amalie afleverede ikke børnene til samvær

– og Lia ELSKER det, for jeg tror aldrig, vi har haft så meget forskelligt mad hjemme på en gang.

Det er Tanjas første barn, som kommer til verden til sommer, mens Bent har Lia på 9 og Xenia på 6 fra to tidligere forhold. Lia bor hos Bent og Tanja, mens Xenia er hos dem hver anden weekend. Begge piger glæder sig rigtig meget, til de får en lillebror eller lillesøster.

Foto: Privat