'De unge mødre'-Nadja: Sakarias er i bedring, men folk er uvidende

Den unge mor sætter pris på, at sønnen har det bedre. Alligevel gør folks fordømmende blikke hende frustreret.

de unge mødre
Af Mikkeline Andersen - 5. august 2015 kl. 15:00

Det kom som et chok for Nadja og René Kaagh, da sønnen Sakaris akut blev indlagt på sygehuset. Lægerne fandt ud af, at Sakarias har sukkersyge, og derfor har familien tilbragt den seneste tid bag murene på hospitalet.
Heldigvis er der bedring at spore hos Sakarias, fortæller den unge mor på Facebook.
– Med ordene: “Bare rolig, Nadja, I er meget længere, end I selv tror!” blev vi sendt ud på tur i dag. Med et kort til Randers Regnskov fra børneafdelingen og en fuldt pakket taske tog vi Sakarias med ud i solen, skriver Nadja og erkender:
– Det føles stadig lidt farligt og forbudt at tage ham med uden for afdelingen. For fire dage siden måtte han end ikke gå ud på parkeringspladsen, og nu bliver vi skubbet blidt udover dørtrinnet.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Nadja: Jeg slipper aldrig helt af med kræften
Fremmede sendte blikke
Turen til Randers Regnskov gik som planlagt, og hele familien hyggede sig, og sammen fik de troen på, at de nok skal klare sygdommen. Men, men, men. Da madpakken og den efterfølgende valgfrie is kom på bordet, fik Nadja en træls fornemmelse i maven. Sakarias valgte nemlig den største is, og det fik en gruppe besøgende ved nabobordet, som netop havde set Sakarias få målt blodsukker og få insulin, til at kigge en ekstra gang.
– Blikket, damen bebrejdende sendte mig, da René kom ned fra kiosken med den fine Daim-is, fik mig til at føle mig skyldig og i kategorien som dårlig mor. Derfor tog jeg en række billeder bevidst uden om isen. For den følelse ville jeg egentlig ikke genopleve her på Facebook. Følelsen af skyld og skam, skriver hun.
Hjemme fra Randers Regnskov fortalte Nadja sin mor om episoden. Der gik det op for hende, at det er vigtigt, at alle kommer til at se Sakarias smurt ind i is.
– Det blik kommer vi til at møde mange gange endnu. Lige så mange gange som vi støder på mennesker, der stadig tror, at diabetesbørn ikke må spise sukker.
Inden Sakarias blev syg, troede Nadja også, at børn med diabetes ikke må få sukker. Men det er absolut ikke sandheden.
– Sakarias MÅ gerne spise sukker! Sakarias’ krop har brug for sukker, præcis som alle vi andres! Den eneste forskel er, at børn uden diabetes selv producerer insulin for det sukker/kulhydrater, de spiser, men det gør Sakarias ikke længere. Sukkeret skader ham på ingen måde, det er manglen på insulin, der skader ham!
LÆS OGSÅ: Se Nadja Kaaghs rejse i ‘De unge mødre’

Med ordene “Bare rolig Nadja, I er meget længere end I selv tror!” blev vi sendt ud på tur i dag. Med et kort til…
Posted by Nadja Kaagh on 4. august 2015

 
LÆS OGSÅ: Nadja stopper i ‘De unge mødre’
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.