‘De unge mødre’-deltager har tabt over 30 kilo: Denne gang er det for altid

Der er blevet en del mindre af den unge mor, som dog ikke er i mål endnu.

Af Louise Vilsbøl - 19. august 2021 kl. 18:55

Der er sket en del med Melissa Aura Ploug-Riber, som blev kendt i ‘De unge mødre’ for 12 år siden, da hun lige var blevet mor til sønnen Joshua. Siden marts måned har Melissa taget kampen op mod flere års overvægt, og hun har i den grad vundet kampen.

CHOK! Ny sæson ‘Paradise’ droppes

– Jeg gået fra en størrelse 48/50 i tøj til, at jeg er eg ved at hoppe ud af en 42 – så næsten en 40. Det ret surrealistisk faktisk, jeg startede min rejse uden nogen forventninger overhovedet. Det var et komplet tomt lærred i slut marts 2021, og ja 31,4 kilo er væk. Denne gang er det for altid, det slut med børn, jeg er under super lykkelige og til tider både travle og hektiske omstændigheder, fastslår Melissa og fortsætter:

– Og jeg hviler efterhånden så godt i mig selv, at jeg ikke ønsker at ændre dette. Hovedet og hele mit mindset har super svært ved at følge med, jeg kigger stadig på tøj i min oprindelige størrelse i stedet for at fokusere på min nuværende størrelse, det lidt svært.

LÆS OGSÅ: CHOK: Ung mor forlader mand kort efter bryllup

Jeg skammer mig

Flere af Melissas veninder er også ved at gennemgå en livsstilsændring, og hun beundrer deres mod, når de lægger før- og efterbilleder ud på de sociale medier. Der er hun ikke selv nået til endnu, selvom hun for nylig har postet et par billeder, hvor hun selv optræder på.

– jeg er flov og skammer mig for meget. Tænk jeg har ladet min krop ødelægge sådan! Men mon ikke der en dag dukker lidt mod op med posten. Hvem ved.

LÆS OGSÅ: ‘Fede forhold’-Ditte: Kampen for en baby kostede forholdet

Lægen ville ikke lytte

Melissa havde længe ønsket at tabe sig, men hun synes ikke, der skete noget. Derfor kontaktede hun gentagende gange sin læge, da vægten blev ved med at stige, men lægen mente ikke, der var noget medicinsk til grund for, at Melissa ikke havde held med at tabe sig.

Det var først, da hun skiftede læge, at hun blev undersøgt og fandt ud af, at hendes stofskifte var helt i bund. Pludselig gav det hele mening for den unge mor, som ellers var tæt på at få foretaget en fedmeoperation, fordi intet andet virkede. Men med medicin til at stabilisere sit stofskift begyndte hendes kur pludselig at give de resultater, den burde, og tankerne om en operation blev lagt på hylden.

LÆS OGSÅ: Philine vil have parrets hus tilbage: Han kan bare smutte

– Jeg er jo på ingen måde slank endnu, og min BMI ligger stadig i zonen overvægtig, så rejsen er lang endnu, og der er nok også noget, der senere skal fikses med kirurgi. Desværre er det én af de MANGE skavanker, som overvægt bringer. Jeg startede på næsten 130 kilo – 125,2 for at være helt præcis. Jeg bare så flov og fuld af skam, fortæller hun og forklarer, hvad hun gerne ville opnå med sit vægttab:

– Forhåbentlig at forlænge min levetid, få en bedre livskvalitet, ikke bekymre mig, om jeg ville kan nå at opleve mine børn som voksne og se deres drømme blive opfyldt. Jeg har forstået, hvor vigtigt det er at nå at leve, livet er desværre uden en sikker udløbsdato, så hvorfor ikke gøre sit for at få det bedste ud af det, så længe det varer?

Melissa har indtil videre tabt sig 31,4 kilo, og hun ved ikke, hvor meget hun gerne vil tabe, men kuren fortsætter, til hun er tilfreds med det, hun ser i spejlet, understreger hun.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager smidt ud af programmet inden premieren