De unge mødre udkommer som bog

I dag udkommer bogen ‘De unge mødre’, hvor tre af mødrene fra tv-serien åbner op og fortæller alt.

Af Kom helt tæt på redaktionen - 6. november 2012 kl. 12:22

Uge efter uge er det mest sete realityprogram ‘De unge mødre’, der er ingen andre programmer, der når det til sokkeholderne. Og nu udkommer der også en bog, der går bag om programmet.

Nadja Kraagh blev mor som 17-årig og har siden kæmpet med både kræftsygdommen og livet som ung mor. FOTO: SBS / Karsten Hagelund


– De unge mødre er blevet et fænomen og en provokation for mange, og nogen vil samtidig påstå, at de er gået hen og blevet kultstatus, mens andre mener, at det bare er for dumt at få børn i teenage-alderen. Derfor synes jeg, at det kunne være interessant at gå bag om fænomenet og fortælle disse unge mødres samlede historie, siger forfatteren Michael Klint.
Dermed er fronterne trukket op. Og hovedpersonerne selv kan bekræfte, at det både er smukt og rørende, men også dramatisk og hårdt at blive mor i en meget ung alder i dagens Danmark.
Den populære tv-serie har allerede fascineret og fastholdt seerne gennem en årrække. Og nu kan man altså komme bagom tre af historierne i programmet.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ slår alle realityprogrammer
Nadia, Hannah og Sabrina taler ud
Nadia Kraagh, Hannah Ginic og Sabrina Larsen, som alle blev kendte i programmet, da de blev mødre i en ung alder. Men selvom man måske tror, at man kender de tre mødre, så lover bogen, at der er overraskende meget mere i disse udvalgte historier, der bygger på nye interviews, sat i perspektiv af journalisten Michael Klint.

Sabrina Larsen blev mor som 14-årig FOTO: SBS / Per Rasmussen


I bogen kommer du for første gang bag om fænomenet, og du får for første gang disse unge mødres samlede historie. Du kommer tæt på deres dilemmaer, deres kriser, glæder og sorger, drømme og nederlag.
De fortæller om deres kamp for deres børn, om deres stræben efter anerkendelse, om forholdet til forældrene, kæresterne og en omverden, der i mange tilfælde ikke kun bliver fascineret af dem, men også fordømmer dem som outsidere.
LÆS OGSÅ: Nanna: Jeg har mistet veninder pga. Ditlev
Bogen udkommer i dag, og den kan købes her. Følg ‘De unge mødre’ på tv i aften kl. 21.00 på Kanal4.
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.