Dansk skuespiller afslører: Boede i hjemsøgt lejlighed

Det er mange år siden, men han husker tydeligt særlige hændelser i den herskabslejlighed, han boede i som ung.

Af Linnea Thorseth - 21. oktober 2022 kl. 9:10

Tivoli er åbnet op igen og byder denne gang sine gæster fra nær og fjern på et kæmpe Halloween-univers med hekse, monstre, kæmpe-edderkopper, andre mærkværdige skabninger og græskar i lange baner.

Det var skuespiller Troels Lyby, 55, som fik æren af at klippe det røde bånd over til den legendariske have.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother afslører nyt job

Ifølge Troels bliver han ikke nemt skræmt, men da han som ung boede i en gammel forfalden herskabslejlighed, skete der uforklarlige ting, som i den grad fik ham til at ryste i bukserne.

– Jeg var den første af 4-5 andre unge, som flyttede ind, og allerede fra da jeg trådte ind i lejligheden, var stemningen mærkelig, måske fordi den var gammel og medtaget. Men den første nat har jeg en fornemmelse af, at nogen står og taler til mig, så jeg vågner og synes, jeg hører fodtrin og åndedræt ude på gangen. Jeg går ud og kalder, men der er ingen, fortæller Troels og indrømmer, at da var han bange.

– Jeg havde også fundet en bibel, nogle kors og to krydsede sværd i mit klædeskab, og fik fortalt af de tidligere ejere, at de havde foretaget en eksorcisme i forsøget på at skræmme, hvad end det var som spøgte, væk. Så når vi møder noget, som overskrider fornuften eller udfordrer vores virkelighedsbillede, så tror jeg man bliver bange, lyder det fra skuespilleren.

Efter et år blev hans daværende kæreste gravid, og han forlod lejligheden – og spøgelserne.

LÆS OGSÅ: Husker du Sonny og Jeanne? Mere end bare en dansepartner

Frygter fremtiden

Der er også noget, som skræmmer Troels lige nu.

– Jeg er skidebange for Ukrainekrigen. Vores verdenssituation er gået fra at være relativ tryg til at være helt uforudsigelig, og det kan godt skræmme mig på vores allesammens vegne – specielt mine børns.

Troels er far til Klara og Johannes fra et tidligere forhold. Og så har han Samuel og Ellinor Rose sammen med skuespilleren Cecilie Stenspil, 42.