Cyste og flere nederlag: Ung mor taler ud om fertilitetsbehandling - Her & Nu

Cyste og flere nederlag: Ung mor taler ud om fertilitetsbehandling

Det var en hård kamp, da Sandra og Martins skulle skabe deres første fælles barn.

Af Jonas Sand - 17. august 2019 kl. 18:58

I starten af juli blev en lykkelig Sandra Leonhard Sommer mor igen, da hun fødte en lille pige. Datteren er ‘De unge mødre’-deltagerens første barn med hendes mand, Martin, mens hun har en søn, Timo, fra et tidligere forhold.
Sandra har tidligere fortalt Realityportalen, at det var en hård kamp for at blive gravid med parrets første fælles barn.
STORT GALLERI: Sådan foregik ‘De unge mødre’-Sandras bryllup
– Vi fik tre forsøg med inseminering – desværre lykkedes ingen af dem. Så vi var blevet sendt videre på venteliste til at få et “reagensglasbarn”. Men midt i ventetiden havde vi selv klaret den. Måske fordi vi havde opgivet en smule og slappede mere af omkring det. Vi havde snakket om, at hvis det ikke lykkedes, var vi jo meget lykkelige i forvejen, fordi vi netop har et barn hver fra tidligere forhold, fortalte Sandra.
I et langt opslag på Instagram fortæller den unge mor nu mere om parrets kamp for at blive forældre sammen. Her fortæller Sandra, at parret besluttede sig for at få et barn ret tidligt, da Martin er 16 år ældre end hende.
– Vi prøvede og prøvede, men der skete ingenting. Det tog rigtig hårdt på os, og vi besluttede og for at gå til lægen sammen for at finde ud af, hvad der var af muligheder for os, og om vi overhovedet kunne få nogen former for hjælp, skriver hun.
LÆS OGSÅ: Ung mor endt i kørestol efter vildt vægttab: Jeg kunne ikke huske min mand

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan se Sandra føde sønnen Timo.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa afslører ny diagnose: Jeg er psykopat

Cyste på æggestokken

Lægen sendte parret videre i systemet, hvor de begge skulle gennemgå en række undersøgelser.
– For mig betød det, at jeg skulle have taget en masse prøver og have skyllet min livmoder for at se, om der var gennemgang. Efter alle disse undersøgelser af mig, viste det sig, at jeg havde en cyste på min venstre æggestok. Lægerne besluttede, at jeg skulle have opereret den væk, før vi kunne fortsæætevores forløb.
De måtte derfor udskyde projektet en smule, men kort efter var der gode nyheder. Da hun skulle have den fjernet, viste en scanning, at cysten var blevet mindre. Derfor besluttede lægerne sig for, at den ikke skulle fjernes alligevel. Sandra gennemgik derfor tre insemineringer – alle uden held.
– For for hver gang, vi var blevet insemineret, havde vi følelsen af, at det lykkedes – men desværre. Vi aftalte med klinikken, at vi skulle sendes videre, så jeg kunne få taget æg ud, og vi måske kunne lave en reagensglasbaby, skriver hun.
LÆS OGSÅ: Princess Natascha afslører: Novah skifter navn

Helt oppe at køre

Her var der dog fem-seks måneders ventetid, og med planlægningen af brylluppet fik parret andet at tænke på. Derfor lagde de drømmen om at få en barn lidt væk, mens de ventede på, at det halve år skulle gå. Det ændrede sig dog pludseligt.
– I oktober fik jeg pludselig ømme bryster, og vi besluttede os for at tage en test alligevel, selvom chancen for at få endnu et nederlag stadig lå i baghovedet. Men efter ganske få sekunder sad vi med en test med to streger! Vi var helt oppe at køre begge to, skriver Sandra.
Det betød dog ikke, at parret med det samme kunne være lykkelige og glæde sig over, at et nyt familiemedlem var på vej.
– På grund af vores forløb kom vi til en scanning på fertilitetsklinikken få dage efter. Men der var ingenting for mig at se! Lægen fortalte, at jeg kun var fire-fem uger henne, og vi kunne derfor kun se en tom blommesæk uden noget hjerte. Dette er helt normalt, når man ikke er længere henne. Vi aftalte en ny tid et par uger efter. Det var pludselig meget lange uger.
Scanningen viste heldigvis liv, og i starten af juli blev lykken så fuldendt for den lille familie.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Stine: Sådan har Benjamin det i dag
Herunder kan du læse hele opslaget:

 

View this post on Instagram

 

Som lovet laver jeg et oplæg om vores forløb med fertilitetsbehandling. ??? Min mand og jeg har tidligt i vores forhold snakket om en lille baby. Vi vidste at det var det vi gerne ville! Men som mange af jer ved, er min mand 16 år ældre end mig, og vi følte derfor at der ikke skulle gå for lang tid, af hensyn til hans alder. Det som vi troede ville være en “nem opgave” blev hurtigt besværliggjort. Vi prøvede og prøvede men der skete ingenting. ? det tog rigtig hårdt på os, og vi besluttede og gå til lægen sammen, for at finde ud af hvad der var af muligheder for os, og om vi overhovedet kunne få nogen former for hjælp. Vores læge var super sød, og kunne sagtens sætte sig ind i vores situtation. Vi blev sendt videre i systemet, hvor min mands sæd selvfølgelig skulle tjekkes, og jeg skulle også tjekkets. For mig betød det at jeg skulle have taget en masse prøver, og have skyllet min livmoder, for at se om der var gennemgang. Efter alle disse undersøgelser af mig, viser det sig at jeg har en cyste på min ventre æggestok. Lægerne beslutter at jeg skal have opereret den væk, før vi kan forsætte vores forløb. (Øv for så blev det hele udskudt en smule) På dagen hvor jeg skal op og have den fjernet, ligger jeg på operationsbordet og lægerne scanner mig en sidste gang, for at være helt sikker! Da de scanner mig er den heldigvis blevet mindre, og de vælger ikke at fjerne den alligevel. #tak herefter kan vi forsætte vores behandling på en fertilitetsklinik. Jeg bliver indsemineret 3 gange unden der sker noget. Der var stadig ingen baby. ? øv! For for hver gang vi var blevet indsemineret havde vi følelsen af at det lykkes – men desværre. ? vi aftalte med klinikken, at vi skulle sendes videre, så jeg kunne få taget æg ud, og vi måske kunne lave en reagensglas- baby. Desværre var der lang ventetid, Og vi skulle vente 5-6 måneder på at komme til. Midt i alle de her behandlinger, samtaler osv. Planlægger vi vores bryllup, så der var meget at tænke på. Jeg havde opgivet lidt at få en baby efter alle de forsøg, så vi havde snakket om lige meget hvad, var vi jo glade og lykkelige alligevel. ? læs videre i kommentarfeltet. ??

A post shared by ♡Sandra L. Sommer ♡ (@sandras_verden) on