'Criminal Minds'-stjerner truer med exit: Giv os mere i løn!

De kommende sæsoner af successerien kan meget vel ende med at blive uden de to fanfavoritter.

Af Jonas Sand - 24. maj 2017 kl. 19:55

CBS-serien ‘Criminal Minds’ har været en bragende succes, siden den i 2005 så dagens lys. Seriens 12. sæson er netop løbet over de amerikanske tv-skærme, og til efteråret kommer der en ny sæson. Men her kan man få en udfordring på rollelisten.
Mens Joe Mantegna og Matthew Gray Gubler (der i serien spiller henholdsvis agenterne David Rossi og Spencer Reid) allerede har underskrevet nye kontrakter for sæsonen, så mangler deres kvindelige kolleger Kirsten Vangsness og A.J. Cook (Penelope Garcia og Jennifer ‘JJ’ Jareau) stadig at skrive under.
Det har de ikke tænkt sig at gøre, som det ser ud lige nu. Ifølge det amerikanske medie Deadline holder de to nemlig igen, fordi de forlanger at få den samme løn som deres mandlige kolleger, der også har hovedroller i serien.
LÆS OGSÅ: Endnu en kultserie vender tilbage med nye afsnit
Ikke første gang
Vangsness og Cook forhandler kontrakter sammen, og det er ikke første gang, de to har truet med at trække sig. Da der skulle forhandles kontrakter i 2013 havde de samme krav, fordi de var utilfredse med, at de indtil da blot havde fået halvt så meget som de mandlige hovedroller.

A. J. Cook og Kirsten Vangsness er gode veninder i virkeligheden. Og nu kan de begge ende med at trække sig fra serien. (Foto: All Over)


Dengang nåede de alligevel til enighed med tv-selskabet, selv om de stadig ikke fik samme løn som mændene. Deadline erfarer dog, at det ikke kommer til at ske denne gang, hvor begge skuespillere skulle være klar til at trække sig helt fra serien, hvis ikke de får den ønskede lønstigning.
Både Kirsten Vangsness og A.J. Cook har været med fra seriens start og er blandt favoritterne hos seriens fans. Alligevel valgte CBS ikke at starte forhandlinger med de to, før man havde kontrakterne på plads for Joe Mantegna og Matthew Gray Gubler.
Tv-stationen har for nylig gennemgået en lignende sag med successerien ‘The Big Bang Theory’, hvor Mayim Bialik og Melissa Rauch forlangte det samme som deres medskuespillere. Her endte det dog succesfuldt, og ‘Criminal Minds’-fans håber på, at det samme sker her.
LÆS OGSÅ: Thomas Bo Larsen i ny dramaserie
Oprørte fans
A.J. Cook blev ellers opsagt forud for seriens sjette sæson, hvor man på samme tid valgte at skære i antallet af episoder, som Paget Brewster (agent Emily Prentiss) medvirkede i. Det skabte et så stort oprør hos seriens fans, at man alligevel valgte at hente de to skuespillere tilbage.
Brewster valgte dog selv at trække sig fra serien kort efter for i stedet at lave komedier. Siden gæstede hun dramaserien flere gange, inden hun i den seneste sæson igen vendte tilbage som permanent medlem af holdet. Det skete, efter Thomas Gibson (agent Aaron Hotchner) blev fyret for vold mod en manuskriptforfatter, og Shemar Moore (agent Derek Morgan) trak sig til fordel for en hovedrolle i den nye serie ‘S.W.A.T’.
Paget Brewster har allerede en kontrakt for den kommende sæson og vender med sikkerhed tilbage. Det samme gør Aisha Tyler (Tara Lewis), der kom med på holdet i sæson 11, samt Adam Rodriguez og Damon Gupton (agenterne Luke Alvez og Stephen Walker), der begge kom med i den seneste sæson. Tiden vil vise, om det samme gør sig gældende for Kirsten Vangsness og A.J. Cook.
LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas’ datter lander stor hovedrolle
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.