Coronaramt Lars Mikkelsen: Jeg er på dagpenge - Her & Nu

Coronaramt Lars Mikkelsen: Jeg er på dagpenge

Skuespilleren regner ikke med at komme tilbage på arbejde de næste syv måneder.

Af Nikolaj Vraa - 16. maj 2020 kl. 09:58
Selv om han de sidste par år har medvirket i store tv-serier som ‘House of Cards’, ‘Herrens Veje’, ‘Historien om Danmark’ og lige nu C Mores nye thrillerserie ‘Devils’, så har coronakrisen sendt Lars Mikkelsen på dagpenge. Den 56-årige skuespiller har meldt sig ledig hos Skuespillerforbundet og modtager understøttelse fordi der ikke er noget film-, tv- eller teaterarbejde at få.
– Måske det er realistisk at komme tilbage på set engang i december. Jeg kan simpelthen ikke se det ske lige nu. Og slet ikke internationale roller. Hvordan skal vi filme, når man ikke må være flere end ti mennesker samlet? Og hvilke scener er overhovedet mulige at indspille? Slet ikke kyssescener. Teater er også umuligt, for der må ikke være nogle publikummer, siger Lars Mikkelsen i et interview med nyhedsbureauet Ritzau.
LÆS OGSÅ: Dating-fyrene fra ‘Kærlighed hvor kragerne vender’: Sådan er det gået
– Faktisk er jeg på dagpenge for første gang i mit liv. Ikke engang da jeg lige var kommet ud af teaterskolen, var jeg på dagpenge. Men det ville nok komme en dag, har jeg tænkt. Og det er så nu. Jeg har fuld forståelse for, at man har valgt at lukke ned. Vi er alle sammen – hver og en – i samme båd og ramt af coronasituationen. Det er et ens vilkår for alle, uanset hvem man er, især som freelancer, siger skuespilleren, hvis situation også gælder hustruen, Anette Støvelbæk, der ligeledes er skuespiller.
Parret, der har været gift i over 30 år bor midt på Vesterbro, tilbringer meget af tiden i Veddinge Bakker i Nordvestsjælland, hvor de har sommerhus.
– Men lige nu overvejer vi da at få lavet et lydstudie i vores sommerhus. Jeg har også en familie at forsørge, siger han til Ritzaus Bureau.
LÆS OGSÅ: Bro testet positiv for corona: Nu udgiver han en sang om sygdommen
LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-stjerne udvider familien