Corona ramte Faustix med 180 km/t

Morten Brangstrup Olsen kunne se frem til meget mere kvalitetstid med Irina ‘the diva’ og datteren Allessia, da Coronavirussen satte Danmark på standby. 

Af Lotte Knudsen - 30. august 2020 kl. 10:58

Musikbranchen blev specielt hårdt ramt af coronavirussen som medførte et forsamlingsforbud. Forsamlingsforbudet satte en stopper for koncerter, klub optrædener og arrangementer, så mange danske musikere måtte blive hjemme.

LÆS OGSÅ: Her er vinderen af årets pris til ZULU Comedy Galla

For Morten Brangstrup Olsen, bedre kendt som Faustix, faldt lockdown-perioden exceptionelt uheldigt – Han havde nemlig en række koncerter i kalenderen henover sommeren, som alle på et split sekund blev aflyst.

– Jeg skulle have været på tour. Min første Danmarks tour. Så det er jævnt utilfredsstillende, fortæller Faustix i det nyeste afsnit af ‘The Olsons’ på Dplay.

LÆS OGSÅ: Populær tv-dommer hemmeligt gift

Faustix var også at finde blandt navnene på flere af dette års festivalsplakater, men da forbuddet mod store forsamlinger blev forlænget til og med august, kunne han også vinke farvel til den indtjening.

– Coronavirussen rammer mig med 180km/t lige i løgene. Jeg har mistet alt min indkomst. Jeg lever af at være ude og spille, så nu står jeg i et kæmpe dilemma, fortæller Morten.

LÆS OGSÅ: CHOK! Sofie Linde udsat for grov sex-afpresning i DR

Som konsekvens af de manglende muligheder for live-optrædener fandt Morten Brangstrup Olsen på et alternativ. Han lod sig rive med af den virtuelle bølge og arrangerede en virtuel festival i Danmark – Covidhagen. Covidhagen var en 24-timers koncert, som udspillede sig på intet mindre end toppen af operaen.

Se klippet fra ‘The Olsons’ herunder, hvor Morten ser pressemødet og fortæller om sin situation. 

Læs mere om