Connie Nielsen vil bryde tabu: Det er jo en skandale

Connie Nielsen er atter aktuel i en ny serie.

Af Helle Bill Madsen - 12. september 2021 kl. 09:55

Svedeture, hår under armene og seksuelle problemer. Det er ikke hverdagskost i filmproduktioner i Hollywood, medmindre det er i ‘Sex and the City’. Men i Viaplay-serien ‘Close to me’ gør hele Danmarks gudesmukke Hollywoodstjerne Connie Nielsen, 56, med sit nordjyske temperament op med den stereotype idealisering og negligering af kvinder over 35 år.

LÆS OGSÅ: Nynne afslører: Vil gerne tilbage

I rollen som danske Jo, der bor med sin familie og sine forældre i England, kommer virkelighed og fiktion tæt på hinanden. Jo har mistet sin mor, og faren har demens, og i virkelighedens verden har Connie Nielsen lige mistet sin far, som overlevede Connies mor.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Mary åbner Lolland International School.

– Det er et meget mærkeligt tidspunkt i vores liv, og de her ting må ikke være usynlige. Det er en form for vold at usynliggøre kvinder. For mig handler det om på det her tidspunkt i min karriere at
blive ved med at arbejde for, at kvinder i det virkelige liv bliver synlige og spændende, siger Connie Nielsen med en stærk kraft i stemmen, da HER&NU møder hende på Hotel D’Angleterre i København.

LÆS OGSÅ: Efter alvorlig ulykke: TV3 ændrer i ‘Robinson Ekspeditionen’

– Benzinen til det bål kommer indefra. Noget af det er sikkert også genetisk. Jeg har nogle ret stærke damer i mit nordjyske ophav. Min oldemor var en handlekraftig kvinde, der havde biografer.
Og da Thisted begyndte at få biler, red hun resolut ned gennem hovedgaden, for hun ville absolut ikke trække til siden for noget. Min mor kæmpede desværre med mental sygdom, cyklotymi,
meget lange perioder med depression og så pludselig en mani. Som barn forstod jeg det ikke, men nu forstår jeg, hvad det har kostet min mor af kræfter at overleve så
længe, fordi hun ville være der for os, på trods af alting, fortæller Connie Nielsen.

Ingen seksuelle problemer

Hollywood har i den grad fået at mærke, at Connie er barn af 1960’ernes Danmark.

– Det har været mig meget magtpålæggende at få manuskriptforfatterne til at inkludere ting, som vi ikke normalt ser. Vi ser ikke svedeture på tv, vi ser ikke seksuelle problemer, vi ser ikke parter
i et forhold blive ved med at misforstå hinanden. Og det gør man i ”Close to me”. Her er det den usminkede sandhed, fortæller Connie, der til dagligt bor i San Francisco med sin 14-årige søn, Bryce, som hun har fra forholdet med Metallica-trommeslageren Lars Ulrich.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager skal skilles

– Jeg kommer med den nordjyske tilgang til tingene og vil snakke om hår under armene. Det er jo en skandale, at vi ikke gør det. Der var ikke nogen, som havde fortalt mig om overgangsalderen, at hvis du drikker rødvin og kaffe, så kommer svedeturene. Men det opdagede jeg. Jeg skal respekteres og støttesigennem den her periode, hvor jeg går fra at have totalt fokus på min seksualitet og på at være mor, til virkelig at kunne træde ind i mine egne kræfter, som er en enorm magt.

‘Close to me’ har premiere på Viaplay.

Læs mere om