Connie Nielsen trodsede sine agenter: Jeg VILLE lave ny DR-serie

Agenterne var ikke eneste med den danske stjerneskuespiller, men hun var aldrig i tvivl.

Af Helle Bill Madsen - 4. februar 2018 kl. 13:55

Der er skuespillere, som er dygtige og gør et kæmpe indtryk på film. Og så er der dem, der derudover også har en kæmpe karisma og bare indtager rummet, de kommer ind i.
Sådan var det i Karen Blixens stuer på Rungstedlund i sidste uge, da Asger og Karoline Leth præsenterede deres DR-dramaserie ‘Liberty’, som er baseret på den nu afdøde forfatter Jakob Ejersbos bog. Der var tunge, garvede kræfter Sofie Gråbøl, Carsten Bjørnlund og svenske Magnus Krepper i hovedrollerne.
LÆS OGSÅ: Nyskilt Silas Holst scorer ‘Paradise’-hunk
LÆS OGSÅ: Dansk stjerne klar til ny amerikansk serie
Og så var der selvfølgelig Connie Nielsen, som til dagligt slår sine folder i Hollywood, hvor hun lige har brilleret som Superwomans mor i ‘Superwoman’.
Nordjyden Connie fra Frederikshavn, der nu bor i San Francisco med sin og ex-manden, Metallica-trommeslageren Lars Ulrichs, søn, Bryce, har ikke glemt sit danske ophav. Så hvis manuskriptet er godt, kan hun sagtens lokkes ud af de store Hollywoodtrailere og limousiner med privatchauffør for at filme en lille dansk tv-serie i Afrika.
– Jeg har altid været en kæmpe fan af Jakob Ejersbos bøger, og jeg var virkelig chokeret, da han døde. Chokeret over, at vi mistede ham, før vi overhovedet havde lært hans forfatterskab at kende, så det føltes som noget sjældent og unikt, da jeg fik tilsendt manuskriptet af Karoline Leth, som jeg kender personligt, sagde Connie Nielsen, 52.
LÆS OGSÅ: Reality-hunk i voldsomt trafikuheld
LÆS OGSÅ: Geggo vinder fornem pris: Min mor bliver meget stolt af mig
Trodsede agenter
Connie Nielsen har læst bogen ‘Liberty’ og var derfor ikke var i tvivl, da hun fik tilbudt rollen som Katrina: den ambitiøse klassebryder, der benhårdt og kynisk forholder sig til omstændigheder, der kan true hendes familie og deres levestandard. Selv om hendes agenter ikke var helt enige med hende.
– Mine agenter var lidt sure, da jeg sagde ja til rollen som Katrina. ”Hvad? Vi kan da ikke tage dig ud af cirkulationen med de film, du har fået tilbudt. Det vil da være katastrofalt”. Så sagde jeg: ”Arhhh, det overlever vi nok”. Og Karoline Leth kom med en fin produktionsplan, som jeg kunne få til at fungere både med mine agenter og mit familieliv. Men jeg blev nødt til at sige til mine agenter, at jeg ville lave det her, for jeg tror på det projekt, fortalte Connie Nielsen ved pressemødet.
‘Liberty’ er baseret på afdøde Jakob Ejersbo, der døde som 40-årig i 2008, bog. Handlingen udspiller sig i Tanzania i slutningen af 80’erne med to skandinaviske familier i centrum af begivenhederne i mødet med en anden kultur og system: Afrika.
‘Liberty’ har premiere på DR søndag den 25. februar kl 20:00.
LÆS OGSÅ: Fox bekræfter: ‘Prison Break’ får endnu en sæson
SE TRAILEREN: Kultserie får ny sæson på Netflix