Claus Holms kamp mod kiloene: Var nær kradset af - Her & Nu

Claus Holms kamp mod kiloene: Var nær kradset af

Claus Holm er i gang med et stort vægttab, hvilket må siges at være på tiden med en fortid, der byder på flere hospitalsbesøg grundet overvægt.

Af Helle Bill Madsen - 23. februar 2020 kl. 13:57

Morgenerne i Svendborg starter med en løbetur i skoven med hustruen, Anne, og maden, som tidligere blandt andet bestod af croissanter, kanelsnegle, rundstykker, slik, kakaomælk og cola fra tankstationen, er nu skiftet ud med tre sunde måltider mad om dagen og masser af gulerødder.
Tv-kokken Claus Holm har set døden i øjnene flere gange på grund af stress og alt for meget overvægt. Men hans medvirken i TV 2 Fri-programmet ‘Fem fede kokke’, hvor han har mødt fitnesstræneren Mark Abildhauge, har nu endelig sat gang i en livsstils ændring, som skal redde Claus’ liv.
LÆS OGSÅ: Umut indrømmer: Jeg havde brug for en psykolog
– Ellers var jeg kradset af. 121 kg. Så er man altså én af de store drenge, stønner Claus Holm forpustet, mens Mark ved siden af skruer op for belastningen på cyklen.
– Jeg har kæmpet med vægten i mange år, men det har aldrig før været nok for mig. Ikke engang da jeg for tre et halvt år siden fik en kæmpe blodstyrtning ud af næsen og endte på hospitalet med alt for højt blodtryk og en løftet pegefinger af lægerne, var det nok for mig. Jeg endte på hospitalet tre gange. Jeg købte bare en hjertestarter, som jeg stadig har i min bil. Både Anne og jeg var pissebange. Jeg havde dødsangst, men jeg var bare ikke klar til at komme i gang.
LÆS OGSÅ: Efter intens dag: Genfinder Amalie og Janni melodien?

Slik og chips

Før følte kokken, at glæden var at ligge på sofaen med sin Anne og spise slik og chips.
– Nu har jeg droppet det og fundet ud af, at glæden jo kommer ved at ligge med Anne under tæppet og holde om hende og vide, at jeg bliver gammel med hende. Hvis jeg skal dø, så er det af noget udefra. Jeg skal ikke dø af at være fed og leve usundt. De forbandede gulerødder i stedet for chips kan gøre, at jeg kan sidde på bænken som gammel sammen med min kone, siger han på vanlig bramfri manér.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-skuespiller om sin rolle: Jeg skulle ikke lave filmskuespil
I ‘Fem fede kokke’ går pilen på vægten den rigtige vej, men det har ikke været uden følelsesmæssige udfordringer.
– Det, der er vigtigt for mig, er, at folk forstår, at jeg er usikker. Jeg synes fandme ikke, at det er spændende at stå på tv med min navlebrok og store dunk, siger han tydeligt rørt og fortsætter.
–  Jeg har lige været på ferie med Anne, og jeg kan godt vise mig i et par badebukser på stranden. Men jeg er stadig skrøbelig. Efter at have lavet mad på ‘Go’ morgen Danmark’ var der en, der skrev til mig, at jeg er megafed og ikke kan noget. Så vælter min verden. Man skal fandme ikke sige til fok, at de er tykke eller grimme, siger han.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie: Derfor skal vi ikke have børn nu
En frygt for Claus Holm var, at han efter programmet ville mangle fællesskabet med de andre kokke samt træningen med Mark, og derved falde tilbage i de gamle vaner.
– Jeg har jo forsøgt mig før med Christian Bitz og ‘Go’ Kur’ på TV 2, hvor jeg tabte mig otte kg på ni uger, men bagefter hang jeg bare og dinglede. Det her er ikke en kur, men en omlægning af kost og motion. Det er starten på mit nye liv. Jeg skal være under 100 kg, når jeg fylder 50 år d. 19. februar. Mit endelige mål er at komme ned på 90 kg.
‘Fem fede kokke’ vises søndag aften på TV 2 Fri og TV 2 Play.
LÆS OGSÅ: Remee afslører Mathildes overraskende diæt