Claus Holm mistede sin bedste ven: Otto har gjort mig hel igen

Nu har Claus Holm fået en ny følgesvend.

Af Helle Bill Madsen - 9. januar 2022 kl. 15:55

Det trækker med det samme vand til øjnene, når tv-kokken Claus Holm skal fortælle om sin elskede Carlo – den Berner Sennenhund han mistede for tre måneder siden.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Lisbeth fra ‘Årgang 20’  fortæller om sin angst. 

– Det gik alt for stærkt. Min svigermor var lige død, og Carlo havde været meget ude hos min svigerfar. Da han kom hjem onsdag, gik han lidt stille, men jeg tænkte bare, at han nok kunne mærke på mig, at jeg var ked af det. Fredag kørte jeg ham til dyrlægen, som sagde, det var en luftvejsinfektion, fortæller Claus Holm, 51. I løbet af weekenden kunne han mærke, at der var noget galt, og om mandagen kørte hustruen, Anne, igen til dyrlægen med Carlo.

LÆS OGSÅ: Tina Lunds frygt for datteren blev til virkelighed

– Hun ringede til mig og sagde, at nu havde Carlo kun 12 timer tilbage. Han var kun syv år gammel, men verdens bedste kræftdyrlæge sagde, at når man opdager det hos bernere, så ser man det først for sent. Det havde sat sig i milten på ham.

Jeg knækkede helt

Claus Holm har delt mange af sine sorger og kampe i tv-programmerne ‘Fem fede kokke’, hvor han tabte sig i alt næsten 30 kg.

– Jeg gik jo med Carlo hver morgen, det var hans fortjeneste, at jeg tabte mig så meget. Lige pludselig kunne jeg ikke gå ned i skoven uden at flække helt, så jeg tog fem kilo på, som jeg stadig kæmper med. Der var ikke noget, som gav mening mere efter Carlos død.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-Maria holdt sygdom hemmelig i 10 år: Jeg var flov

Tomrummet i hjemmet i Svendborg skulle ihvertfald  fyldes ud.

– For os er en hund en del af flokken, så vi skulle bare have en ny med det samme. Jeg tror på Vor Herre, og at ting sker af en grund, så vores held var, at kennelen, vi fik Carlo fra, havde et kuld hvalpe på vej.

Otto har fået Claus Holm på benene igen.

– Jeg er blevet hel igen inden i, og mit liv giver mening igen. Jeg har haft tre måneder i helvede, erkender kokken helt ærligt.

Artiklen fortsættes under videoen med Mads Skytte, der synger sin egen sang i den nye sæson ‘X Factor’… 

Sover sammen

Selv det at blive vækket klokken fem om morgenen og støvsuge for hundehår to gange dagligt har kokken savnet.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie lykkelig: Overvandt sygdommen

– Jeg glæder mig til, at Otto begynder at fælde, siger den bløde kok og stikker næsen ned i pelsen på sin 10 uger gamle uldbamse.

Hans hustru, Anne, fortæller, at parret lige nu sover på madrasser i stuen med den nye hvalp.

– I nat var han dog kun vågen en gang, ellers er vi ude to gange. Claus tager dagvagterne og jeg nattevagterne, siger hun og viser med bidemærker på armene, at de små skarpe hvalpetænder klør.

– Lige nu er Otto i sengen hele tiden, men det får han ikke lov til, når vi flytter op i soveværelset.

LÆS OGSÅ: Store ændringer i ny sæson ‘Forsidefruer’

En vildbasse

Otto er Claus og Annes femte Berner Sennen-hund, og kærligheden til de store hunde startede i begyndelsen af 1990’erne.

– Vi var begge kokke i Schweiz, og på et hotel ved siden af restauranten havde de en kæmpe Berner Sennen, som vi hilste på hver dag. Vi besluttede os for at skulle have sådan en, når vi kom hjem.

Nu er Otto så flyttet ind hos Claus, Anne og katten Geo, og der er ro på familiefronten.

– Otto er en vildbasse. Han har et godt temperament og masser af gå-på-mod. Vi har haft ham i to uger nu, og han har været med rundt hos alle vores tætte venner, for det er vigtigt for os, at han husker dem, som betyder noget for os.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut

Læs mere om