Christiane: Derfor skræmmer kvindeidealet mig

Forfatter og skuespillerinde Christiane Schaumburg-Müller bryder sig bestemt ikke om det nuværende kvindeideal.

Af Newspaq - 16. april 2014 kl. 9:48

Hun er kendt og kåret som en af de smukkeste kvinder i Danmark. Men tv-værtinden og skuespillerinden Christiane Schaumburg-Müller kan selv blive bekymret for, hvad det er, vi i dag ser som smukt og eftertragtet hos kvinder.
Det ideal, der er i dag, er det de færreste, der kan leve op til, mener hun. Og det kan være et problem – ikke mindst for unge piger.
– Jeg synes, det er skræmmende, hvordan kvindeidealet ser ud i dag, siger Christiane Schaumburg-Müller til Newspaq.
LÆS OGSÅ: Christiane har stor succes som forfatter
Tyk og store lår

Foto: Jeanet Rosenkjær Horstmann

Foto: Jeanet Rosenkjær Horstmann


Da hun var yngre, levede hun af at danse, og hun har altid holdt sig i god form. Men idealet har ændret sig så meget, at hendes sunde krop i dag ville blive klassificeret som noget andet.
– Når jeg i dag viser billeder fra mine teenage-år, hvor jeg ved gud var en slank pige, så siger folk “gud, hvor var du tyk, og hvor havde du store lår”, fortæller hun og fortsætter:
– Og jeg tænker, at det var jeg ikke, men så føler jeg alligevel, at jeg skal undskylde det med at “sådan så man ud dengang”. Jeg har aldrig følt, at jeg var tyk som teenager, men så skal jeg pludselig tænke, at det var jeg. At jeg var ret stor. Der er kommet et helt andet, absurd fokus, siger tv-værtinden.
LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller: Sådan plejer du din hud
Kunne have haft anoreksi
– Det har virkelig fået mig til at tænke. Jeg bliver virkelig skræmt, for hvad er det så for et ideal, vi lever under i dag? Hvis jeg havde været teenager nu, havde jeg sikkert haft anoreksi og alt muligt, fortæller hun ærligt.
Nu udkommer hun i samarbejde med træneren Anne Bech med bogen “Dit Sunde Liv”. En bog, der giver tips til og målrettede planer for et sundt og aktivt liv. Bogen er især rettet mod kvinder – ikke mod teenagere.
“Dit Sunde Liv” udkommer i dag.
LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller sælger ud
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.