Chris Anker Sørensens sidste interview: Søde ord til familien

Den karismatiske cykelrytter blev i sidste uge dræbt i et trafikuheld i Belgien

Af Tekst: Nikolaj Vraa og Kenth G. Madsen - 25. september 2021 kl. 09:55

Kort før afgang til sommerens Tour de France. nåede Chris Anker Sørensen heldigvis at opleve en periode med god tid til familien bestående af fruen Michelle Moestrup og deres døtre, Laura og Lærke på otte og ti år.

Det skyldtes corona-nedlukningen og deraf følgende aflyste cykelløb.

Det fortalte han til HER&NU i juni.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Mads og Michelle fortæller om ‘Vild med dans’.


– Qua mit tidligere job som professionel cykelrytter har jeg bestemt ikke overrendt familien i tidens løb, så jeg har virkelig nydt at være sammen med dem, sagde Chris, der stod for hjemmeundervisningen af pigerne i villaen i Skovlunde, da de var hjemsendt fra skolen.

LÆS OGSÅ: Blev danmarksmester to dage efter ‘Vild med dans’

– Så jeg har haft masser af tid med ungerne. Det har været dejligt, lød det glædesstrålende fra Chris Anker Sørensen, der i øvrigt imødeså en travl tid i trekløveret med Dennis Ritter og Rolf Sørensen under verdens hårdeste cykelløb.

Hans anden sæson i den rolle blev desværre også den sidste.

Lørdag eftermiddag i sidste uge tog Chris Anker Sørensen ud på en cykeltur i belgiske Zeebrugge, men han kom aldrig hjem igen. Den karismatiske cykelrytter blev i ramt af en varevogn i et kryds og døde kort efter af sine kvæstelser.

Han blev blot 37 år.

Den fatale ulykke skete i dette kryds. (Foto: David Stockman/Ritzau Scanpix)

Chris Anker Sørensen var i Belgien for at dække VM i landevejscykling for TV2 og ifølge de belgiske myndigheder skete ulykken i et sted hvor cykelstien krydser vejen.

Bilinspektørens umiddelbare fund viser, at cyklen skulle have holdt tilbage for bilen.

– Jeg ved ikke, hvorfor det ikke skete, og det kommer vi aldrig til at vide, siger Fien Maddens, talsperson for anklagemyndigheden, til TV2.

En af de sidste, der så Chris Anker Sørensen inden han tog til Holland, var kollegaen Dennis Ritter. De havde fredag tilbragt syv timer i hinandens selskab i forbindelse med et fælles foredrag i Vejle.

– Vi skiltes kort før midnat og jeg sagde “god tur til VM”. Og nu skal vi aldrig ses mere, fortæller Ritter, der ligesom alle venner og kolleger sender sin dybeste medfølelse til Chris’ familie i denne svære tid.

LÆS OGSÅ: Emili afslører kæresten: Jeg er i chok!