CHOK! Ung mor indlagt med selvmordstanker - Her & Nu

CHOK! Ung mor indlagt med selvmordstanker

Den unge mor har længe lidt af en svær depression, som hun nu har måtte lade sig indlægge for.

Af Lykke Buhl - 7. februar 2020 kl. 18:57

32-årige Hannah Chordt Nielsen lærte vi alle at kende, da hun var blandt de første deltagere i reportageserien ‘De unge mødre’. Dengang havde hun datteren Angela, 14, og siden hun forlod tv-skærmen kom datteren Celina, 7, også til verden.
LÆS OGSÅ: Ærlig ‘Robinson’-stjerne: Jeg er faldet tilbage i misbruget
Den unge mor har siden delt ærligt ud af sine udfordringer med depression. Det er bestemt ikke nogen nem sygdom, og det måtte den unge mor igen sande tidligere denne uge.
– Mandag aften røg jeg ned med selvmordstanker og blev endnu engang indlagt, fortæller Hannah ærligt til Realityportalen.

Hannah, da hun som 17-årig deltog i den første sæson af ‘De unge mødre’ (Foto: Kanal 4).


LÆS OGSÅ: Princess Natascha: Jeg vil være med i ‘Forsidefruer’

Må udsætte udredning

Den unge mor har tidligere været indlagt med sin svære depression, og den seneste gang var desværre ikke længe siden.
– Jeg var indlagt i to måneder fra midten af oktober til starten af december. Efterfølgende startede jeg et ambulant udredningsforløb på sygehuset, hvor jeg havde været indlagt, for at finde ud af, om jeg har en bagvedliggende diagnose, der gør, at jeg er mere udsat for depression og angst end andre. Der gik jeg en måneds tid, forklarer den unge mor.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedysten’-stjerne om hård skilsmisse: Jeg lever med frygten hver dag
– Men jeg har siden jeg blev udskrevet ikke haft det nemt. Selvom man bliver udskrevet, er det desværre ikke ensbetydende med, at man er rask. Der er stadig mange ting at arbejde på. Hver dag er en kamp, og nogle dage er bare værre end andre. I mandags var det bare ekstra svært, fortæller Hannah om sin nye indlæggelse.
Den unge mor var ellers efter sin udskrivning blevet henvist til en ny afdeling med en ny psykolog, der skulle fortsætte hendes udredningsforløb, hvilket hun så frem til. Men det er nu blevet udskudt, og Hannah håber, at der ikke går længe, før hun kan blive udskrevet igen.
LÆS OGSÅ: Ulykkelig paradiso efter chok-exit: Måtte ikke sige farvel

Vil hjælpe andre

Heldigvis har hun god støtte fra familie og venner, og hun ønsker selv at kunne hjælpe andre, der måtte stå i samme situation som hende.
– Jeg ønsker at åbne op omkring depressionen og de kampe, der ligger bag. Både for at vise andre, at de ikke står alene, men også for at oplyse andre omkring sygdommen. Det er jo desværre en sygdom, der kan ramme os alle på et eller andet tidspunkt i livet, eller som vi på en eller anden måde får tæt ind på livet, hvis en pårørende bliver syg, afslutter Hannah.
LÆS OGSÅ: Forelsket Gunnvør rødmer: Jeg har det rigtig godt
LÆS OGSÅ: Er ‘Keeping Up With the Kardashians’-stjerne gået tilbage til sin eks?