CHOK: Så tæt var Jamil på at misse 'Robinson Ekspeditionen' - Her & Nu

CHOK: Så tæt var Jamil på at misse 'Robinson Ekspeditionen'

Jamil kunne mandag aften lade sig hylde som vinder af TV3-programmet, men faktisk var det tæt på, at han slet ikke kom af sted.

Af Jonas Sand - 20. november 2018 kl. 09:05

Det var en lykkelig Jamil, der mandag aften kunne fejre sejren i ‘Robinson Ekspeditionen’ og officielt kalde sig vinder af 2018-udgaven af TV3-programmet. Men faktisk var det tæt på, at der slet ikke blev noget eventyr på Jamil og medfinalisten Loco, der først kort før afrejsen til Filippinerne fik lov til at komme med.
LÆS OGSÅ: Jamil vandt ‘Robinson’: Dét skal pengene bruges på
LÆS OGSÅ: Vilde vægttab: Så mange kilo smed ‘Robinson’-stjernerne
Jamil, der sammen med familien flygtede fra Afghanistan, da han var fem år gammel, havde nemlig problemer med at få visum til Filippinerne, fordi han endnu ikke har dansk pas. I sommeren 2017 bestod han ellers alle prøverne for at blive dansk statsborger, men han venter stadig på at modtage det danske pas, og derfor har han stadig sit fremmedpas. Det fortæller han til Realityportalen.
– Vi skulle rejse mandag, men torsdagen inden havde jeg stadig ikke fået mit visum. TV3 sagde, at hvis ikke det var kommet senest fredag morgen, så kunne jeg ikke komme med. Fredag morgen ringede de så og fortalte, at det endnu ikke var kommet, men det var underligt, for Locos var kommet, så han kunne godt komme med. Men jeg fik et nej til at deltage, siger Jamil og fortsætter:
– Men 20 minutter senere ringede TV3 så tilbage og fortalte, at nu var det kommet, og de spurgte, om jeg stadig var interesseret i at tage med. Og selvfølgelig var jeg da det. Så de fløj til Norge, hvor den filippinske ambassade ligger, for at hente mit pas, som jeg havde sendt derop (i forbindelse med ansøgningen om visum, red.), og så var jeg klar til at rejse mandag.
LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-taberne: Sådan har vi det med nederlaget
STORT GALLERI: Så vild var ‘Robinson’-finalefesten

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan komme med ‘Spøgelsesjægerne’ på overlevelsestur.


SE BILLEDET: Sådan så ‘Robinson’-Sasha ud som mand
LÆS OGSÅ: Stort drama efter ‘Robinson’-skænderi: Jeg har søgt polititilhold!

En stor rutsjebanetur

For Jamil var det forfærdeligt at gå i uvished og vide, at det var helt ude af hans hænder, om han ville få lov til at deltage i sit livs eventyr.
– Det var mærkeligt. Det var bare en stor rutsjebanetur. Jeg havde jo fortalt de nærmeste, at jeg havde meldt mig til, og det blev jo ved med at spørge, om jeg så skulle med, men jeg vidste det jo ikke. Og på arbejde, hvor jeg er lærervikar, nåede jeg så at sige, at jeg ikke skulle af sted, så de kunne bare give mig arbejde. 20 minutter senere måtte jeg gå ind til chefen og fortælle, at jeg alligevel skulle med, griner Jamil.
– Det var fedt, da jeg endelig fik lov til at komme med. Det var jo det, jeg gerne ville, og jeg havde glædet mig til at skulle af sted, så jeg var ret træt af det hele, da det så ud til, at jeg ikke måtte.
LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Så slemme var Türkers smerter
LÆS OGSÅ: Stemt ud af ‘Robinson’: Nu venter et nyt, stort eventyr
I sidste ende lykkedes det hele for Jamil, der altså endte med at gå hele vejen og snuppe sejren og de 500.000 kroner. Nu kan han så igen vente på sit pas, før de mange penge helt skal bruges helt.
– Jeg går med tanker om at købe en lejlighed, så jeg tænker, at en del af gevinsten skal bruges på en udbetaling. Og så skal jeg selvfølgelig rejse, når jeg snart får mit danske pas, så jeg får lidt mere frie tøjler. Jeg vil gerne rundt i verden. Jeg elsker at opleve ting. ‘Robinson Ekspeditionen’ var en stor oplevelse, og nu giver det mig mulighed for flere oplevelser, siger Jamil.
LÆS OGSÅ: Sendt ud efter smertehelvede: Sådan går det ‘Robinson’-Teis i dag
LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører romantisk forhold til ‘Love Island’-kvinde