CHOK: Kia må ikke bo sammen med sønnen fremadrettet

Endnu flere problemer er opstået for Kia, og kampen for at blive en familie synes uendelig lang.

Af Louise Vilsbøl - 6. marts 2019 kl. 14:45

Hver dag kæmper Kia Sødergreen en kamp mod den fødselsdepression, hun blev indlagt med få uger efter sønnens fødsel i september 2017. I sidste uge afslørede hun, at hun samtidig kæmper mod en frygt for kræft, og nu åbner hun op om endnu en kamp. Hun er nemlig langt fra enig i den diagnose, hun har fået af sin psykiater.
LÆS OGSÅ: Indlæggelser på stribe: Så mange gange har Kia været indlagt siden fødslen
– I forbindelse med min udskrivelse forrige gang i december mødte jeg min nuværende psykiater første gang, hvor personen oplyste mig om, at jeg har fået stillet en psykiatrisk diagnose som ikke er den fødselsreaktion, I kender til. Med min faglige psykiatriske baggrund og min egen personlige indsigt kan jeg på ingen måde anderkende denne diagnose. Jeg har derfor krævet at få lavet en rigtig psykiatrisk udredning og få dette afklaret, skriver Kia på sin Instagram og afslører, at hun har fået afslag på udredningen.
– Jeg står derfor i den situation, at jeg får behandling ud fra denne nye diagnose, hvor jeg i terapi skal arbejde med disse problemstillinger. Mit problem er bare, at det svært at arbejde med noget, man ikke selv ser som et problem, og derfor mener min psykiater ikke, jeg har sygdomserkendelse. Jeg får derfor ikke hjælp til de problemstillinger, jeg egentlig har behov for ud fra min vurdering.
LÆS OGSÅ: Walid åbner op efter Kias indlæggelser: Sådan klarer jeg det hele
LÆS OGSÅ: Indlæggelser på stribe: Så mange gange har Kia været indlagt siden fødslen

Artiklen fortsætter under den søde video, hvor ‘Knaldperlen’ blev til den omsorgsfulde ‘Charmeperlen’ og tog sig af godt af ‘Sugar’, da hun havde brug for det.

LÆS OGSÅ: Kia taler ud om voldsom fødsel: Sønnen brækkede skulderen
Kia mener selv, som er uddannet sygeplejerske indenfor psykiatrien, mener selv, at hun havde det bedre, da hun fik medicin, og hun synes, det er gået den forkerte vej, efter hun stoppede med medicinen. Psykiateren vil dog ifølge Kia ikke ordinere hende noget medicin, og nu har hendes tilstand fået konsekvenser.
– Jeg er nu blevet rodet ud på meget dybt vand, da denne diagnose er med til, at kommunen har ladet sig fortælle, at jeg ikke fremadrettet må bo sammen med Marcus.. AV! Jeg føler mig spændt op i et hjørne og låst fast. Jeg er ved at miste modet, energien og tålmodigheden, skriver Kia på Instagram og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Ny sæson ‘Ex on the Beach’: Sådan foregår det bag kameraerne
– Men jeg er kendt for min stædighed og viljestyrke og giver ikke bare op! Det jeg nu bliver nødt til at bruge den allersidste energi til, er at tage denne kamp op også, selvom jeg ikke kan huske, hvornår jeg sidst har sovet og været så forpint, som jeg er nu.. Kampen for, at komme hjem til min lille nybagte, elskede familie er nu blevet ENDNU længere.
LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-Troels: Derfor er jeg med i ‘Ex on the Beach’
 

 

View this post on Instagram

 

Her kommer noget af den information i ikke kender til… ? Jeg ved, at i ved, at jeg kæmper min kamp hver dag.. Men det i ikke ved er, at jeg kæmper en anden kamp oven i.. I forbindelse med min udskrivelse forige gang i december mødte jeg min nuværende psykiater første gang hvor personen oplyste mig om, at jeg har fået stillet en psykiatrisk diagnose som ikke er den fødselsreaktion i kender til. Med min faglige psykiatriske baggrund og min egen personlige indsigt kan jeg på ingen måde anderkende denne diagnose.. Jeg har derfor krævet at få lavet en rigtig psykiatrisk udredning og få dette afklaret.. Men min psykiater nægter mig dette.. Jeg står derfor i den situation at jeg får behandling ud fra denne nye diagnose, hvor jeg i terapi skal arbejde med disse problemstillinger.. Mit problem er bare, at det svært at arbejde med noget man ikke selv ser som et problem og derfor mener min psykiater ikke jeg har sygdomserkendelse.. Jeg får derfor ikke hjælp til de problemstillinger jeg enlig har behov for, ud fra min vurdering. Jeg havde det bedre, da jeg fik medicin, hvilket man også kan se ved, at det går kun den forkerte vej efter jeg er stoppet. Men min psykiater vil stadig ikke ordinere noget.. Jeg er nu blevet rodet ud på meget dybt vand, da denne diagnose er med i, at kommunen har ladet sig fortælle, at jeg ikke fremadrettet må bo sammen med Marcus.. ??AV! Jeg føler mig spændt op i et hjørne og låst fast.. Jeg er ved at miste modet, energien og tålmodigheden.. Men jeg er kendt for min stædighed, vilje styrke og giver ikke bare op! Det nu jeg bliver nød til at bruge den allersidste energi jeg har til, at tage denne kamp op også, selvom jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har sovet og været så forpint som jeg er nu.. Kampen for, at komme hjem til min lille nybagt elsket familie er nu blevet ENDNU længere….. ?❤️ Men Walle og Marcus giver mig energien og håbet!!❤️? #brydtabuet #psykisksyg #psykisklidelse #enafos #åben #ærlig #psykisksårbar #bosted #psykiatri #vækhjemmefra #kæmper #vilhjem #vilværerask #hjælp #nydiagnose #menernogetandet #ønskernyvurdering #råberomhjælp #stædighed #vilværemor #savnerminfamilie #elsker

A post shared by Kia Sødergreen️️️️️️ (@kia.sodergreen) on