CHOK i ’Robinson’: Gøtte giver op

Gøtte kunne ikke mere og valgt at forlade ekspeditionen.

Af Katrina Nygaard - 9. november 2015 kl. 21:25

Aftenens afsnit af ’Robinson Ekspeditionen’ tog noget af en uventet drejning for deltageren Gøtte. Efter at have besluttet sig for at tage et hemmeligt brev, der enten kunne skaffe hende en direkte billet til finalen eller sætte hende i stor fare, kunne hun glæde sig over at trække pladsen direkte videre i ekspeditionen.
Glæden varede dog ikke længe for allerede i det efterfølgende ø-råd, fik hun uden videre besked på, at hun skulle sove alene på en øde ø i to dage frem mod semifinalen. Det fik den ellers så stærke kvinde til at bryde sammen og nægte at tage udfordringen op. I stedet valgte hun derfor til alles store forargelse at forlade ekspeditionen.
– Det kom som et chok for mig. Jeg troede jo, at jeg var sikret, så jeg blev simpelthen så vred på produktionen, og jeg kunne ikke mere, forklarer en stadig chokeret Gøtte, der inden ø-rådet ikke havde pakket alle sine ting, som deltagerne ellers plejer, fordi hun følte sig sikret.
LÆS OGSÅ: SMUGKIG på ’Robinson’: Gøtte kæmper som en kriger
Gøtte: Det er uretfærdigt
At Gøtte skulle overnatte alene på en øde ø, var da heller ikke blevet beskrevet som en del af udfordringen fra produktionens side, da Gøtte besluttede sig for at sætte sit liv på spil og tage brevet med enten en fredning eller en stor fare.
– Jeg synes virkelig, at det er uretfærdigt pludselig at komme med sådan et twist. Jeg følte virkelig, at produktionen bare gjorde alt for at splitte Stefan og jeg, fortæller Gøtte til Realityportalen.dk.
Hun forklarer også, at det lige så meget drejede sig om uretfærdigheden i det pludselige twist, som det drejede sig om, at hun skulle sove alene på en øde ø.
– Jeg blev så pisse vred på produktionen. Men jeg fik også en følelse af angst og panik over at skulle sendes alene ud på øen i mørket, beretter Gøtte, der ville blive fragtet til en ukendt ø lige efter ø-rådet, der foregik efter mørkets frembrud.
LÆS OGSÅ: Gøtte-kritiker står frem: Hun gør mig arrig
Nervøs for at se Stefan igen
Hendes mand gennem mere end 11 år, Stefan, blev tydeligt skuffet og vred over sin kones drastiske beslutning, som han tydeligt gav udtryk for, at han var imod.
– Stefan blev meget vred i situationen, og jeg var derfor nervøs for at se ham igen. Han havde jo givet udtryk for, at han synes, jeg var sej, og jeg var bange for, at det hele nu var ødelagt. Men da jeg så ham igen, var der slet ikke noget, fortæller Gøtte, som efterfølgende har brugt meget tid på at snakke om episoden med sin mand.
Hvis man spørger Gøtte, om hun fortryder sin drastiske beslutning, der kom til at koste hende pladsen i ’Robinson’, er hun dog ikke i tvivl.
– Jeg fortryder ikke min beslutning. Jeg er en person, der mærker meget efter, og jeg kunne bare ikke mere. Men jeg ærgrer mig stadig over den drejning, spillet tog, og synes ikke, at jeg fortjente det, slutter en stadig ærgerlig Gøtte af.
LÆS OGSÅ: Seerne hader ‘Robinson’-Gøtte: Truet på livet
TV3: ’Robinson’- finalist skal kunne overnatte alene
Spørger man TV3, der er kanalen bag ’Robinson Ekspeditionen’, om det var en rimelig udfordring at stille Gøtte over for, er svaret dog klart.
– Vi er tro mod vores planer hjemmefra og skræddersyer dem ikke efter vores formodninger om deltagernes reaktioner. Vinderkuvertens rolle skulle indtil finalen være passiv og ikke have indflydelse – dette opfyldes bedst på helt klassisk Robinsonvis – alene på en øde ø, forklarer TV3’s programchef Jesper Kynde.
LÆS OGSÅ: ’Robinson’-Gøtte forarget over TV3: Vi var åbenbart bundnaive
Han understreger da også, at en ’Robinson’-finalist skal kunne klare at sove alene på en øde ø, men ærgrer sig alligevel over udfaldet.
– Vi var overrasket over den kraftige reaktion. Men hun kom heldigvis hurtigt over det. En ’Robinson’-finalist skal kunne overnatte alene på en øde ø. Det ligger i navnet ’Robinson’ – og er vel den helligste af alle ’Robinson’-værdier. Personligt er jeg skuffet over udfaldet, da jeg gerne havde set hende i en finale, da hun er årets mest markante deltager, forklarer Jesper Kynde afslutningsvis.

Mark om ‘Robinson’-exit: Jeg var alene mod Gøtte og Stefan
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.