CHOK! Blachman afslører alt om sin beslutning

Fredag aften sendte Thomas Blachman sin egen gruppe ud af konkurrencen. Det er kun sket én gang før i dansk ‘X Factor’, og nu sætter dommeren ord på, om valget denne gang var aftalt på forhånd.

Af Caroline Grønne Wigdal - 13. marts 2021 kl. 1:01

Lige som man troede, at Oh Land igen skulle til at sidde med den svære beslutning i afgørelsen i ‘X Factor’, tog det hele en vild drejning.

Valget stod mellem Vilson Ferati og Neva & Ida.

Men Oh Land nåede ikke engang at få ordet, så havde Thomas Blachman taget beslutningen om at sende sin egen pigegruppe ud af konkurrencen.

LÆS OGSÅ: Ude af ‘X Factor’: Vi stopper her

– De to sangere var fuldstændig indforstået med det. De ved selvfølgelig ikke, hvad fanden jeg kunne finde på, men jeg kunne mærke, de blev lettede, og de skal hjem og lave deres eget musik nu. De kom hver for sig, og de går hver for sig, siger Blachman efter liveshowet til HER&NU.

Også i sæson 5 i 2012 lod Blachman ikke sin egen gruppe gå videre.

I sit samarbejde med Neva og Ida har han mærket, at de er nogle selvstændige mennesker, der fungerer bedre som solister, end som en gruppe.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy i hast på hospitalet

Neva & Ida efter liveshowet. Foto: Lasse Lagoni

– Det er jo også en hyldest til samtlige lærere rundt omkring i landet, der skal diskutere med nogle enormt selvstændige elever, og hver gang der skal flyttes en stol, så skal man diskutere, hvor fanden den skal stå henne, siger han om forløbet.

Den 57-årige dommer indrømmer gerne, at han havde forestillet sig, at de to piger ville fungere bedre sammen som gruppe, end hvad der har vist sig i løbet af de to liveshows.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg

– Men det er svært at sige, det hele er så dejligt uforudsigeligt – det kunne jo også være, vi havde ramt noget, der var helt eventyrligt. Det er svært at lande tre grupper, der er lige stærke, siger han.

Var beslutningen planlagt?

17-årige Neva og 18-årige Ida gav udtryk for, at de godt kunne forstå Blachmans valg, og de var med det samme afklarede med, at rejsen i ‘X Factor’ nu er slut. Det skyldes blandt andet, at især Ida har været udsat for en del grove kommentarer på de sociale medier.

Alt det negative på sociale medier og ønsket om at være solister i stedet for en gruppe betyder dog ikke, at Neva & Ida ønskede at forlade konkurrencen. Intet har været aftalt på forhånd.

Thomas Blachman fortæller, at han tog beslutningen i nuet.

(Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

– Det var tid til at kalde den. De lavede deres bedste præstationer den aften, og det var et godt tidspunkt at gå på. Der er engang en af Ankerstjernes deltagere, der har stået tre gange i farezonen, og så bliver man altså også træt af at høre på det. Det er heller ikke godt for programmet, siger han.

Han har desuden også en uskreven regel om, at når man har været to gange i farezonen, så er det tid til at forlade programmet. Men han han havde også sine meddommere Oh Land og Martin Jensen med i overvejelserne.

LÆS OGSÅ: De kendte husker tilbage: Her var vi, da Danmark lukkede

– Jeg prøver at give Martin lov til at komme ind i kampen og komme tilbage med noget helt vildt fedt næste fredag. Nanna skal ikke udsættes for alt det hate én gang til. Jeg vil sige, at det var et gentleman move, siger han.

Mens Oh Land fortsat har alle sine tre deltagere med sig, har Thomas Blachman og Martin Jensen nu hver især to henholdsvis grupper og deltagere med videre.

LÆS OGSÅ: Ærlige Oh Land: Det mener jeg om Martin Jensen

Læs mere om