CHOK: ‘Årgang 20’-baby har nedsat hørelse

Lille Louie er endnu en gang ramt, men denne gang er det ikke på nyrerne.

Af Louise Vilsbøl - 17. maj 2021 kl. 19:25

Det unge par fra ‘Årgang 20’ fik ikke en nem start på livet som familie, da sønnen Louie har været ind og ud af hospitalet siden fødslen. Da han var blot tre uger gammel, fandt lægerne nemlig ud af, at han lider af nyresygdommen hydronefrose. Louies sygdom betyder, at hans ene nyreleder er for tyk, og derfor endte hans urin tilbage ved nyren, hvilket førte til en bakteriespredning rundt i hans blod.

Derfor startede lille Louie livet med at få både en urinvejsinfektion, nyrebækkenbetændelse og meningitis. Heldigvis blev han helbredt uden mén, men han lider stadig af nyresygdommen og bliver kontrolleret og scannet på Hillerød sygehus.

LÆS OGSÅ: Tidligere vinder i skarp kritik af ‘Den store bagedyst’

Men som om den lille familie ikke har været nok igennem, så har de i dag været til ørelæge for at få tjekket Louies hørelse, og ørelægen havde ikke positive nyheder.

– Vi har bare haft mistanke om, at han ikke rigtig kunne høre, da han slet ikke reagerer på høje lyde og så videre. Han var til ørelægen i dag, og ørelægen kunne se, at der var væske i hans ører, og han kunne også måle, at han havde nedsat hørelse. Han vidste ikke, om de to ting hænger sammen, så derfor er vi blevet sendt videre til en anden ørelæge, fortæller Maria.

I morgen skal de kontakte den anden ørelæge, som så skal tjekke Louie igen og vurdere, om det er permanent nedsat hørelse, eller om der skal lægges dræn for at afhjælpe væsken på ørerne.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’

Det er dog ikke kun et opkald til ørelægen, der venter den lille familie i morgen. Louie skal også en tur på sygehuset for at have lavet nogle scanninger, inden de skal til Skejby Sygehus, hvor de ifølge Maria skulle være førende indenfor små børn med nyresygdomme, i næste måned.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familien fra Als har fart på: SÅ meget er sket siden

Læs mere om