Cecilie Schmeichel: Der er for mange fordomme

Cecilie Schmeichel ønsker at vise den ærlige side af at have et kendt efternavn.

Af Mikkel Pasztor - 24. november 2022 kl. 17:30

Det kan være svært at have en kendt forælder. Det kender Cecilie alt til. Hun bærer nemlig på et så specielt efternavn, at det er kendt i hele Danmark. Faktisk hele verden… Schmeichel.

Et navn, der sender tankerne tilbage til 90´erne og en Peter, der blev Europamester i fodbold og Champions League-vinder. Og i nyere tid til en Kasper, der er aktuel landsholdsmålmand, med en guldmedalje fra den engelske Premier League.

LÆS OGSÅ: Bachelor-stjerne tager stor beslutning: Nye fremtidsplaner

Men Cecilie er også en vinder. Hun er nemlig ved at overbevise folk om, at man er meget mere end sit efternavn. Man er nemlig helt sin egen, det fortæller hun åbent og ærligt om i et interview med Hendes Verden. 

Ikke at hun nedtoner, at hun har haft en priviligeret barndom, for det er hun godt klar over. Hun understreger dog, at hun aldrig har modtaget penge eller bedt om penge af sine forældre, for hun ønsker selv at kunne bestemme over sit liv. Det er blot én af de værdier, hun har tilfælles med sin mand Joakim Pilkær.

LÆS OGSÅ: I fertilitetsbehandling efter datters død: Nu deler Cecilie Lassen tragisk nyhed

Træt af fordommene

Og netop hendes mand var da også én af årsagerne til, at det var Herlev, parret valgte at slå sig ned i. Men det valg har også været brænde på det bål, som brænder fordommene ved at have et kendt efternavn.

– Jeg er glad for Herlev, men der er mange, der er overraskede over, at jeg bor her. Da jeg var på barsel, var jeg til baby-førstehjælpskursus, da der kom en og prikkede til mig og sagde: ”Hvorfor er du her i Herlev?” Øhhh, jeg bo her! Mange synes, jeg burde bo på Strandvejen, og det provokerer mig, at folk, der ikke kender mig, har den slags forventninger til mig, fortæller Cecilie i interviewet.

LÆS OGSÅ: Landsholdsstjerne i dyb sorg: Mor død i trafikulykke

Udover at hun har været aktuel i den netop afsluttede sæson af ‘Vild med dans’ med partneren Damian Czarnecki, så er hendes levevej blevet Instagram. Men faktisk, så havde hun en helt anden plan med det sociale medie.

– Grunden til, at jeg startede min Instagramprofil var faktisk, at jeg syntes, der var for mange fordomme og forventninger. Jeg blev altid mødt med: ”Hvorfor bor du i Herlev?”, ”Hvorfor kører du ikke i en federe bil?”. Eller som jeg er blevet spurgt om efter ti minutters samtale: ”Gud, er du ikke arrogant?”, fortæller hun og fortsætter:

– Jeg var træt af de fordomme, og jeg vil gerne vise den ærlige side af at have et kendt efternavn. Det gør mig ikke til en åleslank kvinde med hus på Strandvejen. Jeg gider ikke, at tingene er så pæne. Jeg vil hellere nyde at tage på oplevelser med min mand og vores børn end at bruge mine penge på at bo i et fint postnummer, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Se det søde billede: Sporløs-deltager får besøg af familien i Danmark

Dette er den redigerede udgave. Du kan læse den fulde artikel på alt.dk